Redovna sjednica

Na sjednici Vlade Zapadnohercegovačke donesen Program javnih investicija

15.09.2023. 07:37 / Izvor: Akta.ba
vlada

Vlada je također donijela Odluku o donošenju Programa javnih investicija Županije Zapadnohercegovačke za razdoblje od 2024. do 2026. godine.

Na sjednici Vlade Županije Zapadnohercegovačke održanoj u četvrtak donesena je Odluka o raspisivanju i provedbi Javnog oglasa za izbor i imenovanje Upravnog vijeća Doma zdravlja Ljubuški, zbog isteka mandata dosadašnjim članovima.

Pored toga, donesena je i Odluka o dodjeli koncesije gospodarskom društvu M. R. M. export-import d. o. o. Ljubuški za izgradnju i korištenje fotonaponske elektrane ''M. R. M.'' na lokaciji Cerno, grad Ljubuški, priopćeno je iz Vlade ŽZH.

Vlada je također donijela Odluku o donošenju Programa javnih investicija Županije Zapadnohercegovačke za razdoblje od 2024. do 2026. godine.

Program javnih investicija je trogodišnji dokument koji sadrži pregled ulaganja u projekte s podacima o ukupno potrebnim, nedostajućim i utrošenim sredstvima te sredstvima planiranim za financiranje projekata iz proračuna, kredita, donacija i/ili drugih izvora za godine na koje se dokument odnosi i na razdoblje nakon toga.

Kako su napisali iz Vlade, nakon donošenja odluke Ministarstvo gospodarstva šalje Program javnih investicija ŽZH za razdoblje od 2024. do 2026. godine Federalnom ministarstvu financija na daljnje postupanje.

Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i športa Županije Zapadnohercegovačke ima tri kandidirana projekta, Grad Široki Brijeg ima dva kandidirana projekta i pet projekata u implementaciji, Grad Ljubuški ima jedan kandidirani projekt, Općina Posušje ima dva kandidirana projekta i tri projekta u implementaciji, dok Općina Grude ima tri projekta u implementaciji.

Vlada je danas donijela Odluku o davanju suglasnosti za jednokratni raskid Ugovora o zakupu šumskog zemljišta u državnom vlasništvu za podizanje višegodišnjih nasada na dijelu k. č. broj 255/1 k. o. Ljuti Dolac, Široki Brijeg.

Vlada je još usvojila Odluku o odobravanju isplate sredstava za poboljšanje kvalitete zdravstvenih usluga utvrđenih Proračunom Županije Zapadnohercegovačke za 2023. godinu.

Ovom Odlukom se iz Proračuna Županije Zapadnohercegovačke za 2023. godinu odobrava isplata sredstava u navedene svrhe u iznosu od 179.500 maraka domovima zdravlja Županije Zapadnohercegovačke, i to Domu zdravlja Široki Brijeg u iznosu od 50.000 maraka, zatim Domu zdravlja Ljubuški u iznosu od 28.500 maraka, Domu zdravlja Grude u iznosu od 52.000 maraka te Domu zdravlja Posušje u iznosu od 49.000 maraka.

Potpora unaprjeđenja kvalitete primarne zdravstvene zaštite uključuje edukaciju djelatnika, nabavku adekvatnih medicinskih uređaja i opreme te kao primarni cilj, uvođenje patronažne službe, što ujedno iziskuje i nabavu automobila za terenski rad.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti