Ulaganje u infrastrukturu

Ministrica Hota-Muminović posjetila OŠ "SSK"

23.09.2023. 08:20 / Izvor: Akta.ba
ks

Ministrica za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo Naida Hota-Muminović posjetila je jučer Osnovnu školu "Silvije Strahimir Kranjčević".

Ministrica za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo Naida Hota-Muminović posjetila je jučer Osnovnu školu "Silvije Strahimir Kranjčević". 

Tokom posjete, ministrica Hota-Muminović je s direktoricom škole Amirom Išerić obišla učionice, zbornicu kao i školsku kuhinju, renoviranu i opremljenu u skladu s HACCP sistemom.

Ministarstvo je već ranije u školi investiralo u nabavku sedam novih računara i 25 novih hard diskova čime je znatno poboljšana računarska oprema i infrastruktura škole, te u sanaciju toaleta u školi. 

Nakon obilaska škole i kratkog programa koji su pripremili prvačići, ministrica je imala inspirativan razgovor s djecom o važnosti obrazovanja i poticajima za postizanje njihovih ciljeva. 

"Školu ne čine samo zidovi, ona je mjesto gdje se oblikuje budućnost, prenosi znanje, izgrađuje karakter i ispraćaju budući naraštaji, naša djeca. Onog trenutka kad zakoračite u školske prostorije, osjetite i živu dušu obrazovnog sistema, osjetite požrtvovanost i rad kako nastavnika tako i učenika. U svakoj školi vidjet ćete zidove ukrašene pažljivo izrađenim radovima naših najmlađih, koji su budući lideri, naučnici, majstori, ljekari,  umjetnici, učitelji i građani naše zajednice. Zato škola nije samo mjesto gdje se stiču formalna znanja, ona je i mjesto gdje se razvija razumijevanje, empatija i druge ključne kompetencije. Zato, draga djeco, ostanite dobri ljudi u životu, jer sve ostalo će doći i proći", poručila je ministrica Hota-Muminović. 

Direktorica Išerić kazale da je zadovoljstvo ugostiti ministricu Hota-Muminović.  

"Posebno smo sretni zbog lijepog povoda za posjetu OŠ "Silvije Strahimir Kranjčević", kojim obilježavamo saradnju i prijateljstvo koje nas veže. Uskoro ćemo obilježiti 115. godišnjicu smrti pjesnika čiji stihovi ujedno govore i o našoj domovini, ali i školi, koja je uistinu naš dom", istaknula je direktorica Išerić. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti