ODRŽANA SJEDNICA

Vlada Županije Posavske odobrila 400 tisuća KM za prioritetne projekte

03.10.2023. 08:24 / Izvor: Akta.ba
POSAVSKE

Sredstva su namijenjena za prioritetne projekte, u najvećoj mjeri iz oblasti infrastrukture.

Vlada Županije Posavske (ŽP) je na održanoj sjednici usvojila Odluku o dodjeli sredstava iz Proračuna Županije za 2023. godinu s pozicije "Grant nižim razinama vlasti" u ukupnom iznosu od 400.000 KM, a sredstva su namijenjena za prioritetne projekte, u najvećoj mjeri iz oblasti infrastrukture.

"Ministarstvo financija ŽP imenovalo je Povjerenstvo koje je utvrdilo sadržaj javnog poziva i provelo postupak po javnom pozivu. Javni poziv je bio otvoren od 21. kolovoza do 4. rujna, a Povjerenstvo je konstatiralo da su sve pristigle prijave ispunjavale uvjete javnog poziva", navodi se u priopćenju Vlade ŽP.

Vlada Županije Posavske utvrdila je Prijedlog zakona o poljoprivrednom zemljištu u Županiji Posavskoj kojeg će proslijediti u skupštinsku proceduru na razmatranje zastupnicima Skupštine Županije Posavske. Ovim zakonom utvrđuju se: definicije, temeljna načela i upravljanje, zaštita, korištenje, uređenje, raspolaganje, evidencije, nadzor nad provedbom ovog zakona, kaznene odredbe, prijelazne i završne odredbe, kao i ostala značajna pitanja koja se odnose na poljoprivredno zemljište na području Županije Posavske.

Također, usvojena je Odluka o usvajanju Programa utroška sredstava utvrđenih Proračunom Županije Posavske za 2023. godinu na poziciji Grant za razvoj turizma.

Iz županijske Vlade su naveli kako se radi o tri programa: financijska podrška razvoju turizma, rekonstrukcija i održavanje turističke signalizacije i poboljšanje materijalno tehničkih uvjeta za rad Turističke zajednice Županije Posavske, sufinanciranje izrade projekta izrade turističke rute u Županiji Posavskoj i sufinanciranje izrade promo materijala i osmišljavanje promotivnih aktivnosti, planirana su sredstva u iznosu od 50.000 KM.

Na sjednici je usvojena i Odluka o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Županije Posavske za 2023. godinu Zavodu za javno zdravstvo Županije Posavske za nabavku cjepiva protiv gripe za sezonu 2023./2024. u iznosu od 6.000 KM.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti