NADMAŠIO OČEKIVANJA

Završen 17. Međunarodni sajam privrede Tešanj - BiH 2023

03.10.2023. 15:59 / Izvor: Akta.ba
SAJAM

Sa sajma su poslate poruke o zajedništvu, dobrim poslovnim odnosima, jačanju privrede u BiH i novim saradnjama.

17. Međunarodni sajam privrede Tešanj – BiH 2023 uspješno je završen, a sa sajma su poslate poruke o zajedništvu, dobrim poslovnim odnosima, jačanju privrede u BiH i novim saradnjama koje su otvorene među učesnicima sajma.

Ovogodišnji Sajam privrede u Tešnju posjetilo je više od 2.200 privrednika iz naše zemlje, regije i Evrope potvrdivši da je riječ o najvećoj sajamskoj manifestaciji u našoj zemlji, ali i šire. Osim toga sajam je postavio rekordan broj izlagača, sa 502 izlagača iz 16 zemalja, koji su predstavili sebe i svoje poslovanje posjetiteljima sajma na oko 20.000 kvadrata sajamskog prostora. Ipak o uspješnosti sajma najviše govore ostvarene saradnje, novi kontakti, dogovoreni poslovni poduhvati, razmjenjena iskustva koja će unaprijediti privrednu sredinu i ekonomski razvoj naše zemlje.

SAJAM

Na samom otvaranju sajama dogovorena je posjeta jedne delegacije poslovne zajednice BiH Mađarskoj, koja je ove godine bila zemlja partner sajma i predstavila se sa osam velikih mađarskih kompanija. Cilj Sajma privrede u Tešnju prije svega je jačanje ekonomije u BiH te pokretanje međunarodne saradnje i pozitivnih privrednih procesa.

U okviru sajma održane su brojne panel diskusije i prezentacije posvećene centralnoj temi „Obnovljivi izvori energije – energetska efikasnost“. Brojni stručnjaci, predstavnici institucija, iskusni menadžeri domaćih i svjetskih kompanija dali su svoj doprinos kroz centralni panel „Zelena budućnost: Sunčeva snaga i vjetar promjene“.

Organizator sajma, Udruženje privrednika „Biznis centar“ Jelah - Tešanj sajamsku manifestaciju iskoristili su i kao priliku da svečano otvore nove prostorije Udruženja iz kojeg će se raditi na još boljoj realizaciji sajamskih aktivnosti u narednim godinama, ali i podsticanju mladih privrednih nada da poduzmu prve poslovne iskorake i nađu se rame uz rame s uspješnim tešanjskim privrednicima.

Tešanj i privrednici ove općine odavno su prepoznati po svom poduzetničkom duhu, inovativnosti i posvećenosti, ali i međusobnoj podršci u svim projektima. Tešanjski model potrebno je multiplicirati poručeno je s otvaranja sajama, jer privreda Tešnja postavlja novi standard i pokazuje pravac kretanja prema privrednim promjenama koje će doprinijeti ekonomski stabilnoj BiH.

U okviru sajma, kao poklon svim učesnicima i posjetiocima, u Tešnju je održan i koncert velikana Harisa Džinovića.

I ovogodišnji sajam, kao i proteklih godina, podržali su partneri i prijatelji i to: Vijeće ministara Bosne i Hercegovine, Vlada ZDK, Općina Tešanj, Vanjskotrgovinska komora BiH, Privredna komora FBiH i drugi. Grad partner sajma bio je Grad Živinice.

SAJAM

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti