BH Pošta obilježila Svjetski dan pošte

09.10.2023. 14:23 / Izvor: Akta.ba
bh pošta

BH Pošta je danas obilježila Svjetski dan pošte, a u prizemlju Sarajevo City Centra održana je promocija usluga

BH Pošta je danas obilježila Svjetski dan pošte, a u prizemlju Sarajevo City Centra održana je promocija usluga, te su podijeljeni pokloni i promotivni materijali svim zainteresiranim građanima.

Iz te kompanije ističu da im je svjetski dan pošte  izuzetno važan, jer tada slave profesiju i prezentiraju ono što već godinama rade.

"Trudimo se naglasiti važnost poštanskog sistema u svakodnevnom životu ljudi, poslovanju i ostalim segmentima društva, ali i važnost u ekonomskom razvoju Bosne i Heregovine", navedeno je.

Naglašeno je da BH Pošta, kao članica Svjetskog poštanskog saveza, afirmiše povećanje svijesti o ulozi poštanskih operatera u društvu, te kontinuirano unapređuje usluge koje pruža i modernizuje postojeće servise. Ono što posebno ističu iz ove kompanije je dugogodišnje uspješno poslovanje koje kao rezultat ima lidersku poziciju BH Pošte u pružanju poštanskih usluga.

"Izuzetno smo konkurentni na tržištu, posebno sa našom uslugom brze pošte BH PostExpress. Ova usluga bilježi konstantan rast i takav uspjeh rezultat je kvalitetne usluge, najšire infrastrukture za prenos pošiljaka u Bosni i Hercegovini, te profesionalnog odnosa naših zaposlenika. Kao rezultat tako uređenog sistema, svakodnevno bilježimo povećanje broja korisnika ove usluge, fizičkih i pravnih lica, koji su prepoznali brzinu, sigurnost i jednostavnost naručivanja brze pošte", kažu u BH Pošti.

Iz ove kompanije naglašavaju i svoj odnos prema penzionerima. Trude se da svakog mjeseca u najkraćim mogućim rokovima isplate penzije na kućne adrese i u tome uspijevaju prvenstveno zahvaljujući vrijednim poštonošama na terenu.

"Kontinuirano radimo na povećanju kapaciteta poštanske mreže i u tom smislu obnovili smo i povećali vozni park dostavnih vozila koji je primarno uslovljen povećanjem pošiljaka brze pošte BH PostExpress", ističu u BH Pošti.

Dodaju da društveno odgovorno korporativno ponašanje, po kojem je BH Pošta prepoznatljiva, ni ove godine nije zanemareno, posebno u značajnim projektima u oblasti obrazovanja, kulture, sporta i humanitarnim aktivnostima.

"Na osnovu ostvarene dobiti u 2022., ove godine smo donirali 600.000 KM za sportska, kulturna i humanitarna udruženja, te udruženja koja se bave socijalnom pomoći drugim licima iz cijele Bosne i Hercegovine, nastojeći podržati projekte koji će naše društvo učiniti još boljim", poručili su iz BH Pošte.

BH Pošta će u narednim danima realizirati i tradicionalnu manifestaciju "Dani otvorenih vrata" kojom će ugostiti učenike osnovnih i srednjih škola i upoznati ih s tehnološkim procesom i značajem poštanskog sistema.

Povodom 9. oktobra, iz te kompanije svim kolegicama i kolegama upućuju iskrene čestitke za Svjetski dan pošte.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti