TVORNICU POSJETIO AMBASADOR NJEMAČKE

Meggle najavio ozbiljne projekte u pravcu širenja poslovanja

16.10.2023. 12:54 / Izvor: Fena
MEGGLE

Ambasador Savezne Republike Njemačke u Bosni i Hercegovini Thomas Fitschen posjetio je mljekaru Meggle u Bihaću.

Ambasador Savezne Republike Njemačke u Bosni i Hercegovini Thomas Fitschen posjetio je mljekaru Meggle u Bihaću, gdje se sastao sa predsjednicom Uprave Meggle BiH Jadrankom Penavom i razgovarao o važnim temama iz oblasti privrede i izvoza kada je taj dio BiH u pitanju.

Pored posjete njemačkoj kompaniji Meggle, ambasador Fitschen je došao u Bihać da se bolje upozna sa potencijalima koje taj dio BiH ima kada je privreda u pitanju.

"Došao sam u Bihać da upoznam grad i okolinu. S obzirom na to da ovdje posluju njemačka preduzeća, došao sam da ih posjetim, njemačku kompaniju Meggle koja je poznata kompanija i nosilac je privrede ovdje. Impresioniran sam viđenim i radujem se rezultatima koji slijede", izjavio je ambsador Fitschen.

NEJMACA

 

U okviru posjete je prikazan i film o Meggle kompaniji, te upriličeno predstavljanje i kušanje proizvoda te kompanije, obilazak pogona i kruga firme.

"Razgovarali smo o mnogim bitnim stvarima a jedna od ključnih je da se pokuša otvoriti granični prijelaz Izačić za izvoz roba animalnog porijekla jer nam to predstavlja otežavajuću okolnost kada je poslovanje u pitanju. Sa ambasadrom smo razgovarali o planovima koji su respektabilni za budućnost Bihaća i Meggle ima ozbiljne projekte u pravcu širenja poslovanja, te možemo kazati da smo u 2023. godini već danas iznad našeg poslovnog plana za ovu godinu", istakla je Jadranka Penava.

Ona je zahvalila svima koji su doprinijeli uspjesima te kompanije, te kazala kako se u Meggle kompaniji mogu pohvaliti ovogodišnjim izvozom proizvoda u visini od blizu 5.000 tona, koji su izvezeni u Evropsku uniju.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti