saopštio nikšić

Dogovoreno je da se raspiše konkurs za upravu Elektroprenosa BiH

26.10.2023. 13:53 / Izvor: N1
nermin niksić

I Nikšić se osvrnuo na jedno od gorućih pitanja današnjeg sastanka, pitanje sjedišta drugostepenog suda BiH.

Iako dogovora o Zakonu o sudovima nema, ima o upravi Elektroprenosa Bosne i Hercegovine, prvi korak je napravljen, saopštio je lider SDP-a nakon današnjeg sastanka koalicionih partnera, a slijede dogovori oko kadrovskih rješenja na čelu ove institucije. Cilj je izmeđuostalog deblokirati sredstva ove institucije.

"Nažalost naša prenosna mreža je prilično potkapacitirana i nije u prilici da prihvati sve ono što  se pojavljuje kao interes od strane onih koji bi investirali u to. Vrlo je važno da deblokiramo sredstva Elektroprenosu. Ono što je važno da su Vlade koje su u skupštini Elektroprenosa dogovorili da pripremimo skupštinu, raspišemo konkurs za UO Elektroprenosa, a paralelno s tim ćemo nastaviti razgovore oko kadrovskih rješenja", rekao je Nermin Nikšić.

I Nikšić se osvrnuo na jedno od gorućih pitanja današnjeg sastanka, pitanje sjedišta drugostepenog suda BiH. Podsjećamo predstavnici Republike Srpske insistiraju na Banjaluci, dok predstavnici trojke smatraju da sjedište treba da bude u Istočnom Sarajevu.

"Prvo je bio Apelacioni sud, pa je to onda bilo Apelaciono vijeće. Onda se raspravljalo o nadležnostima i na kraju se iskistalisalo. U startu smo za sjedište imali prijedlog Mostara, pa Istočnog Sarajeva, a na kraju dođemo do Banje Luke", rekao je predsjednik SDP Nermin Nikšić.

Današnji sastanak koalicionih partnera prošao je bez dogovora o setu reformskih zakona koje bi Bosna i Hercegovina trebala da usvoji. Radi se o Zakonu o sukobu interesa i Zakonu o sudovima BiH.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti