Predviđeno osnivanje slobodne poslovne zone "Nova Romanija"

30.10.2023. 09:30 / Izvor: SRNA
SOOLAC

U zahtjevu je navedeno da je riječ o zemljištu ukupne površine 18,2 hektara, od kojih pod objektima 40.536 metara kvadratnih.

Načelnik Sokolac Milovan Bjelica zatražio je od Vlade RS da omogući ovoj opštini prenos vlasništva nad Akcionarskim društvom "Nova Romanija" na Sokocu, te upoznao visoke zvaničnike RS o namjeri osnivanja slobodne poslovne zone "Nova Romanija".

Bjelica je u zahtjevu podsjetio da je firma "Hamdo group" 2017. godine potpisala ugovor sa Akcionarskim društvom za preradu drveta "Nova Romanija" o korištenju kapaciteta ovog društva, ali da je taj ugovor raskinut 2022. godine jer firma nije poštovala odredbe ugovora.

U zahtjevu je navedeno da je riječ o zemljištu ukupne površine 18,2 hektara, od kojih pod objektima 40.536 metara kvadratnih.

Bjelica tvrdi, navodi Srna, da ova površina ima kapacitete buduće poslovne zone jer se nalazi duž magistralnog puta M-19, Sarajevo-Beograd, udaljeno 50 kilometara od željeznice, 46 kilometara od Aerodroma Sarajevo i 0,9 kilometara od urbanog centra opštine Sokolac.

Prema njegovim riječima, navedeno zemljište sa objektima u dokumentima opštine Sokolac vodi se kao poslovna zona i na toj lokaciji postoji cejlokupna infrastruktura.

On je istakao da u proizvodnom krugu "Nove Romanije" postoje pogoni primarne i finalne prerade drveta, objekat društvene ishrane i objekat "Autotransporta".

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti