Bradara-Hasičević

Strategija o razvoju trgovine uskoro u proceduri

10.11.2023. 08:09 / Izvor: Akta.ba
vlada fbih

Ministar trgovine u Vladi Federacije Bosne i Hercegovine Amir Hasičević razgovarao je jučer s predsjednicom Federacije BiH Lidijom Bradarom.

Ministar trgovine u Vladi Federacije Bosne i Hercegovine Amir Hasičević razgovarao je jučer s predsjednicom Federacije BiH Lidijom Bradarom.

Ovo je prvi službeni sastanak predsjednice i ministra čiji je resor sa sjedištem službeno u Mostaru, saopćeno je iz Bradarinog ureda.

Na sastanku je razgovarano o zakonima koji su trenutno u proceduri, a pred Parlamentom bi trebalo da budu do kraja godine, poput zakona o unutarnjoj trgovini i izmjenama zakona o kontroli cijena.

U Ministarstvu je u toku i izrada zakona o zaštiti potrošača, kao i zakona o elektronskoj trgovini te veoma bitne strategije o razvoju trgovine, koji će također biti u proceduri početkom godine.

Razgovarano je i o kadrovskim problemima, smještajnim ograničenjima koje Ministarstvo ima, kao i o nužnosti komunikacije s gospodarstvenicima, proizvođačima, izvoznicima, čiji problemi su veliki u svakom sektoru.

Ministar je predsjednicu Federacije BiH informirao o rezultatima nedavne akcije Vlade FBiH u vezi s ograničenjem cijena i nužnošću daljnje analize i djelovanja, aktivnostima koje Ministarstvo provodi kad je riječ o kontroli kvalitete proizvoda te brojnim drugim temama.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti