Održana prezentacija

Općina Kalesija i ove godine podrška mladim poduzetnicima kroz projekat "Impakt"

13.11.2023. 16:28 / Izvor: Akta.ba
Kalesija

U prostorijama Općine održana prezentacija četiri poslovne ideje koje će u budućnosti zapošljavati određen broj osoba što je i krajnji cilj ovog projekta.

Nakon što su četiri poslovne ideje na području Kalesije, prošle godine ostvarile uspjeh i mladi poduzetnici krenuli sa radom i zapošljavanjem novih mladih osoba, Općina Kalesija je i ove godine dio projekta "Impakt" koji se provodi u saradnji sa Ministarstvom za kulturu, sport i mlade TK, Investicijskom fondacijom "Impakt" i Službom za zapošljavanje.

Danas je u prostorijama Općine održana prezentacija četiri poslovne ideje koje će u budućnosti zapošljavati određen broj osoba što je i krajnji cilj ovog projekta.

"Mladi poduzetnici zaista su iskoristili edukaciju koju su im pružile stručne osobe iz Investicione fondacije tako da su napravili zaista lijepu priču. Kao načelniku mi je drago da imamo osobe koje ostaju ovdje, žele da rade u svojoj Kalesiji i da pričaju pozitivne priče", kazao je općinski načelnik Sead Džafić koji je prisustvovao predstavljanju poslovnih ideja.

Mirela Omerović ekspertica za razvoj poduzetništva fondacije "Impakt" ističe da je prezadovoljna idejama koje mlade osobe imaju smatrajući da su ovakve priče bitne za cjelokupan razvoj ne samo općine Kalesija nego cijelog Tuzlanskog kantona.

Ovaj projekat se implementira u 11 lokalnih zajednica Tuzlanskog kantona, a pored ovog projekta koji je bio za mlade od 18 do 35 godina dok će u narednoj godini biti projekat u kojem će moći učestvovati i oni malo stariji.

Pored uslužne djelatnosti za koju se mladi odlučuju ove godine Dženita Pašalić je predstavila i projekat proizvodnje odjeće.

"Hvala Općini Kalesija i fondaciji "Impakt" koji su nam omogućili da prođemo cjelokupan proces upravljanja preduzećem jer smo dobili kvalitetne mentorske usluge i ono što smo naučili kroz cjelokupan proces uveliko će da nam koristi u našim malim obrtima odnosno proizvodnji", kazala je Dženita Pašalić.

U narednom periodu sa mladim poduzetnicima će biti potpisan ugovor o dodjeli novčanih sredstava za biznise koje su predstavili, a dobit će i stručnu pomoć ukoliko dođe do nekih zastoja u implementaciji plana rada njihovog preduzeća.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti