Odjeljenje za radiološku dijagnostiku

Grad Sarajevo odobrio Općoj bolnici finansijska sredstva za sanaciju podova

15.11.2023. 13:56 / Izvor: Avaz.ba
Grad Sarajevo

Gradonačelnica Karić ovom prilikom je pohvalila rad osoblja Opće bolnice.

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić i prof. dr. Ismet Gavrankapetanović, direktor Opće bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš", danas su potpisali ugovor o realizaciji sredstava iz Budžeta Grada Sarajeva u iznosu od 50.000 KM za sanaciju podova na Odjeljenju za radiološku dijagnostiku.

Gradonačelnica Karić ovom prilikom je pohvalila rad osoblja Opće bolnice, uputivši im iskrenu zahvalnost za doprinos u liječenju pacijenata, naročito tokom pandemije koronavirusa.

Posebno je istakla ogroman angažman prof. Gavrankapetanovića, koji je, kako je kazala, preporodio ovu zdravstvenu ustanovu i sačuvao obraz i dostojanstvo našeg Grada. 

Direktor Gavrankapetanović se zahvalio gradonačelnici Karić na posjeti i na vrijednoj donaciji, istakavši da će ona poboljšati uslove rada medicinskom osoblju, ali i ugodniji boravak pacijentima tokom dijagnostičke obrade.

Također se zahvalio i Biljani Lazarević, gradskoj vijećnici koja je pokrenula inicijativu za ovaj projekt.

Izrazio je nadu da će se i u narednom periodu saradnja nastaviti, te je podsjetio da je i ove godine na svim odjelima rastao broj pruženih zdravstvenih usluga, a da je na Odjeljenju za radiološku dijagnostiku u prethodnih deset mjeseci urađeno više od 100 hiljada pregleda.  

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti