Za podsticaje privrednicima na ime povećanja plata 6,37 miliona KM

17.11.2023. 08:28 / Izvor: SRNA
VLADA RS

Vlada RS dala je saglasnost Ministarstvu privrede i preduzetništva na Plan utroška sredstava za period od 1. januara do 30. novembra.

Vlada Republike Srpske dala je saglasnost Ministarstvu privrede i preduzetništva na Plan utroška sredstava za period od 1. januara do 30. novembra u ukupnom iznosu od 6,37 miliona KM, a sredstva će biti usmjerena privrednim subjektima koji su u prvih šest mjeseci ove godine izvršili stvarno povećanje plate radnicima.

Privredni subjekti su na taj način, u skladu sa Zakonom o podsticajima, uz ispunjavanje uslova iz Pravilnika o postupku dodjele podsticaja za povećanje plate radnika, stekli pravo na isplatu određenog iznosa sredstava.

Vlada je na sjednici dala saglasnost i Ministarstvu rada i boračko-invalidske zaštite na Plan utroška sredstava za period od 1. januara do 31. oktobar ove godine u iznosu od 500.000 KM.

Planom je predviđena i sanacija 54 nadgrobna spomenika na Vojničkom groblju Novi Zejtilnik na Sokocu, kao i sanacija tri spomen-kosturnice, saopšteno je iz Biroa Vlade RS za odnose s javnošću.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti