Nakon rasprava

Kordić: Do kraja tjedna bit će poznata lokacija dočeka Nove godine

21.11.2023. 13:06 / Izvor: Fena
Mostar

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić u utorak je kazao kako trenutno intenzivno rade na usuglašavanju oko lokacije za doček Nove godine.

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić u utorak je u izjavi za Fenu kazao kako trenutno intenzivno rade na usuglašavanju oko lokacije za doček Nove godine te da će do kraja tjedna javnost upoznati s lokacijom dočeka.

"Svaku lokaciju koju razmatraju od početka treba nekoliko suglasnosti, od tima za organizaciju, od izvođača, kao i od MUP- a", kazao je Kordić.

Dosada se kao mjesto odrzavanja novogodišnjeg slavlja spominjao parking između zgrade HNK i zgrade federalne Vlade. U ponedjeljak jutro Mostar je osvanuo oblijepljen plakatima na kojima stoji ''Najluđa noć na kostima Bošnjaka'', ''Nova 2024. ne na Lakišića haremu, ''Oteto-prokleto''.

Ljetos su u Mostaru održani prosvjedi protiv izgradnje zgrade HNK Mostar u organizaciji Medžlisa Islamske zajednice Mostar. Iz Medžlisa Islamske zajednice Mostar tvrde kako je riječ o nelegalnoj gradnji zgrade HNK na nekadašnjem lokalitetu Lakišića harema, ekshumiranog nedugo nakon dolaska Austrougarske.  Gradonačelnik Mostara Mario Kordić ranije je izjavio kako nema ništa sporno oko gradnje zgrade HNK Mostar, što su u Gradu, iz Tužiteljstva i suda više puta provjeravali.

Politolog Ivan Kraljević smatra kako su plakati, koji su početkom ovoga tjedna osvanuli na mostarskim ulicama, pokazatelj radikalizacije politike i društvene atmosfere.

"Nažalost, njihovim sadržajem potpiruju se bolna sjećanja, kako jednih, tako i drugih. Tema je preosjetljiva da bi se koristila u dnevno-politička prepucavanja. Sve je počelo izgradnjom zgrade HNK Mostar, a sada je "bojno polje" prebačeno na doček Nove godine iako, koliko mi je poznato, ni formalno ni pravno ne postoje prepreke za bilo kakve radove ili događaje na spomenutom lokalitetu", izjavio je Kraljević.

Pitanje održavanja novogodišnje proslave i općenito spomenutog lokaliteta izaziva i dosta rasprava na društvenim mrežama.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti