Borci, RVI i članovi njihovih porodica

Ovo su poslodavci koji učestvuju u Programu sufinansiranja zapošljavanja u KS

01.12.2023. 12:32 / Izvor: Akta.ba
poslodavci

Objavljena je i lista onih koji ne ispunjavaju uslove.

 Vladi Kantona Sarajevo je na 41. vanrednoj sjednici donijela zaključak o usvajanju Liste o dopuni Liste poslodavaca sa nezaposlenim osobama koji ispunjavaju uslove za učešće u Programu sufinansiranja zapošljavanja maloljetnih demobilisanih boraca, ratnih vojnih invalida i članova njihovih porodica. 

Javni pozivu je od 24.05.2023. godine, a u skladu sa Programom mjera za podsticaj zapošljavanja i održavanja vise stope zaposlenosti i poboljšanje strukture zaposlenih u Kantonu Sarajevo u 2022. godini. 

"Svi zavodi, agencije, direkcije i upravne organizacije, pravna lica sa javnim ovlaštenjima na teritoriji kantona, grada ili općine, javne ustanove i javna preduzeća čiji su osnivač kanton, grad ili općina, te privredna društva u kojima kanton, grad ili općina učestvuju sa više od 50% ukupnog kapitala, a koji su se našli na Listi iz tačke 1. ovog zaključka ne podliježu obavezi traženja saglasnosti za prijem u radni odnos po ovom programu", pojasnili su.

Sredstva za realizaciju Programa obezbjeđena su u Finansijskom planu i Odluci o izvršavanju Finansijskog plana Javne ustanove „Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo za 2023. godinu.

 Pogledajte u tabeli listu poslodavaca.

poslodavci1

sinema

Pogledajte tabelu sa listom poslodavaca koji ne ispunjavaju uslove. 

 

screen

odluka

nova

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti