PRODATI UDJELI

Sarajevski Hotel Grand ima novog vlasnika, kupac je gračanička kompanija

01.12.2023. 13:20 / Izvor: Akta.ba
hotel grand

Sarajevski Hotel Grand ima novog vlasnika, a kupac je kompanija Nasko iz Gračanice.

Sarajevski Hotel Grand ima novog vlasnika, a kupac je kompanija Nasko iz Gračanice, javlja Akta.ba.

Radi se o firmi u vlasništvu biznismena Nasmera Karića, koji je sebe postavio za prokuristu u hotelu Grand, dok je za direktoricu imenovana Advija Karić. 

Podaci o prenosu osnivačkih udjela – promjeni osnivača društva, promjeni u strukturi osnovnog kapitala društva, lica ovlaštenog za zastupanje – direktora društva, te upisu lica ovlaštenog za zastupanje – prokuriste upisani su u sudski registar Općinskog suda u Sarajevu.

Nasko je postao 100-postotni vlasnik nakon što su svi vlasnici prodali svoje udjele. Prethodni vlasnici hotela bili Alpenland Vermögensverwaltung iz Beča koja je imala 60 posto vlasništva i njen kapital je iznosio 5,1 milion KM, zatim prevoznička firma F.S. Eurotrading Sarajevo i BH Banka sa kapitalom od 1,7 miliona KM.

Firma Nasko se bavi trgovinom na veliko i malo i ugostiteljstvom (restoran i bazeni), transportu, a posjeduje i benzinske pumpe, te stanicu za tehnički pregled vozila. Prošle godine ostvarili su prihod od 33,5 miliona KM i dobit od 1,4 miliona KM.

S druge strane, Hotel Grand ima upisani kapital od 8,6 miliona KM. U prošloj godini ostvario je prihod od 961,7 hiljada KM, te poslovalo sa gubitkom od -3,1 hiljadu KM. Zapošljavao je 19 radnika.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti