Svjetski kongres poduzetnika u Dubrovniku

Grad Konjic dobitnik zlatne nagrade i priznanja GlobalLocal za 2022.

08.12.2023. 07:38 / Izvor: Akta.ba
konjic

Na Svjetskom kongresu poduzetnika u Dubovniku, Grad Konjic dobitnik zlatne nagrade i priznanja GlobalLocal za 2022.

U okviru Svjetskog kongresa poduzetnika, koji se od 06. do 09.decembra održava u Dubovniku, u četvrtak uvečer je upriličena dodjela Internacionalnih nagrada i priznanja za zajednice i institucije za kreiranje dobrog ambijenta za razvoj poduzetništva u srednjoj i jugoistočnoj Europi „GlobalLocal“ za 2022. godinu.

"Grad Konjic je u desetak zemalja iz kojih su pristizali prijedlozi za laurete, lokalne zajednice, prepoznat kao jedna od propulzivnijih lokalnih zajednica, koja je posvećena poduzetništvu, koja je u proteklom periodu učinila mnogo za poduzetništvo i koja je u svakodnevnoj komunikaciji sa poduzetnicima. Naš Međunarodni komitet koji je sastavljen od 15 stručnjaka iz više zemalja prepoznao je Grad Konjic kao jedan od tri laureata iz Bosne i Hercegovine, koje treba nagraditi nagradom GlobalLocal za aktivnost, ali i kreativnost ljudi koji vode te lokalne zajednice, koji zajedno sa poduzetnicima stvaraju dobar poslovni ambijent.", kazao je Vinko Ćuro u ime organizatora Međunarodnog ekonomskog foruma Perspektive i Društva Promo Global Zagreb, čestitajući Gradu Konjicu i gradonačelniku na ovoj nagradi.

Obraćajući se u ime svih ovogodišnjih laureata kada je riječ o lokalnim zajednicama iz regije gradonačelnik Konjica Osman Ćatić je kazao da su nagrade koje su dobili potvrda da u njihovim nastojanjima da pomognu i ojačaju privredu, idu pravim smjerom, i da vodeći se takvom poslovnom politikom mogu biti primjer drugim zajednicama da slijede taj put.

"Ponosni smo na činjenicu da su naše lokalne zajednice, na osnovu uslova koji se pružaju privredi i privrednom razvoju, upravo investitori prepoznali kao poželjno područje za ulaganja, a sa posebnim zadovoljstvom gledamo na ovu internacionalnu nagradu koja nam je večeras uručena od poslovne zajednice. Na nama je da i u budućnosti kreiramo i realizujemo kvalitetne programe podrške, koji će kroz privredni razvoj omogućiti prosperitet i razvoj na svim poljima djelovanja", kazao je gradonačelnik Ćatić naglašavajući značaj ovakvih susreta.

Svjetski kongres poduzetnika u Dubrovniku je okupio 206 učesnika iz 9 zemalja, gdje će tokom 10 planiranih panela svoja izlaganja imati preko 80 govornika.

"Želim da saradnja svih nas bude na nivou koji će nam dozvoliti da damo maksimum koliko možemo u unaprijeđenju privrede i uslova života u regiji i svijetu.", zaključio je Ćatić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti