Sistem upravljanja kvaliteta

Ustanovi "Pazarić" dodijeljen certifikat ISO 9001:2015

18.12.2023. 18:06 / Izvor: Akta.ba
pazarić

Ustanovi za socijalno zbrinjavanje, zdravstvenu njegu, odgoj i obrazovanje Pazarić dodijeljen certifikat ISO 9001:2015 Sistem upravljanja kvaliteta.

Ustanova za socijalno zbrinjavanje, zdravstvenu njegu, odgoj i obrazovanje Pazarić uspješno je certifikovana od strane Instituta za standarde i sigurnost Sarajevo u opsegu usaglašenosti procesa, politika poslovanja i upravljanja kvalitetom u skladu sa zahtjevima standarda kvalitete 9001:2015.

Ovime je Ustanova  Pazarić potvrdila, kao i menadžment ove ustanove, da su trajno opedijeljeni za unaprjeđenje i kvalitetno pružanje usluga.

"Ustanova Pazarić jedna je od rijetkih ustanova ovog profila u Bosni i Hercegovini koja se odlučila na vanjsku potvrdu i priznanje uspješnosti svog sistema upravljanja.", stoji u saopćenju Federalnog ministarstva rada i socijalne politike. 

Uvođenje ovog standarda u Ustanovi Pazarić doprijenilo je širenju svijesti o važnosti pružanja kvalitetne usluge u cijeloj  ustanovi, postavljanje ciljeva na svim nivoima, te  primjeni dijela donesenih politika, procedura i radnih uputa u cijeloj organizaciji sa svrhom kontinuiranog poboljšanja poslovanja.

ISO 9001 je sistem upravljanja kvalitetom koji zahtijeva dokumentovani sistem slijeda i intereakcije određenih procesa, provođenje internih kontrola (revizija) procesa radi utvrđivanja korektivnih i preventivnih radnji u svrhu unaprijeđenje procesa.

Korištenje ISO 9001:2015 pomaže osigurati dosljedne, kvalitetne usluge, što pak donosi mnoge prednosti u poslovanju. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti