FEDERALNO MINISTARSTVO OKOLIŠA

Potpisan protokol i ugovor: Beskamatni krediti za razvoj turizma

20.12.2023. 10:01 / Izvor: Akta.ba
federalno ministarstvo

Istaknuto je da Federalno ministarstvo intenzivno radi na projektima koji doprinose razvoju turizma.

Federalna ministrica okoliša i turizma Nasiha Pozder potpisala je Protokol o saradnji i Ugovor o formiranju namjenskog depozita sa vršiocem dužnosti predsjednika Uprave Razvojne banke Federacije BiH Borislavom Trlinom, čime su privrednicima omogućeni beskamatni krediti za finansiranje projekata iz oblasti turizma.

Federalno ministarstvo okoliša i turizma je u Budžetu Federacije BiH za 2023. godinu izdvojilo 1.000.000 KM za namjenu subvencioniranja jednokratne naknade za obradu kreditnog zahtjeva i kamate odobrene iz Kreditne linije za dugoročno kreditiranje turističkog sektora Razvojne banke FBiH, saopćeno je iz Ministarstva.

"Na ovaj način novim korisnicima omogućeno je korištenje kreditnih sredstava za finansiranje projekata iz oblasti turističko-ugostiteljske djelatnosti, uz subvencioniranje kamate od strane Ministarstva u visini 2,50 posto za sve vrijeme otplate kredita (uključujući i grace period), kao i jednokratne naknade za obradu kreditnog zahtjeva u stopostotnom iznosu", navodi se u saopćenju.

Istaknuto je da Federalno ministarstvo intenzivno radi na projektima koji doprinose razvoju turizma.

"Uspostavljanjem beskamatne kreditne linije s Razvojnom bankom FBiH razvijamo turistički sektor u Federaciji BiH. Realizacija ove kreditne linije rezultirat će zamahom u razvoju i modernizaciji turističkih kapaciteta", saopćilo je Federalno ministarstvo okoliša i turizma.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti