Mandat od šest mjeseci

Izabrano rukovodstvo Turističke zajednice Grada Mostara

22.12.2023. 13:49 / Izvor: Fena
mo

Članovi Skupštine Turističke zajednice Grada Mostara su pravne i fizičke osobe koji na području grada pružaju usluge u turizmu i ugostiteljstvu.

Na konstituirajućoj izbornoj sjednici za predsjednika Turističke zajednice Grada Mostara izabran je Tomislav Galić, direktor hotela Mepas Mostar.

Imenovani su članovi Turističkog vijeća koji su za direktoricu Turističke zajednice izabrali Elviru Dilberović Ćemalović, bivšu veleposlanicu Bosne i Hercegovini u Švedskoj.

Rukovodstvo Turističke zajednice Grada Mostar izabrano je na mandat od šest mjeseci, priopćeno je iz Grada Mostara.

Članovi Skupštine na današnjoj sjednici jednoglasno su dali suglasnost na Statut Turističke zajednice kojega je donijelo Gradsko vijeće, usvojili Pravilnik o radu, te financijski plan i program rada za 2023. i 2024. godinu.

Turistička zajednica osnovana je za područje Grada Mostara radi ostvarenja i promoviranja turističkih znamenitosti i identiteta Mostara, podizanja kvalitete turističke ponude, njegove promocije i obavljanja promotivnih aktivnosti u zemlji i inozemstvu od zajedničkog interesa za sve subjekte u turizmu.

Zajednica predstavlja lokalnu menadžment organizaciju za razvoj Mostara kao destinacije.

Članovi Skupštine Turističke zajednice Grada Mostara su pravne i fizičke osobe koji na području grada pružaju usluge u turizmu i ugostiteljstvu.

Mnoge osobe iz privatnog sektora koje su napravile značajne rezultate u razvoju svojih biznisa na području ovih usluga.

Grad Mostar osnivanjem Turističke zajednice želi vladati kvalitetnim upravljanjem u turizmu kao strateškoj razvojnoj grani gospodarstva u Mostaru, te posvećenim radom i aktivnostima učiniti i brendirati Mostar kao top destinaciju u ovom dijelu Jugoistočne Europe, navodi se u priopćenju.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti