Proizvođači autodijelova

Premijer Uk obišao impresivni ASA Šped logistički centar u Rajlovcu

27.12.2023. 16:22 / Izvor: Akta.ba
asa

Premijer Uk u Rajlovcu obišao impresivna postrojenja u kojima se proizvode dijelovi za gigante svjetske automobilske industrije.

U znaku jačanja veza između javnog i privatnog sektora, premijer Kantona Sarajevo Nihad Uk s upravom ASA Grupacije i ASA Šped u sarajevskom naselju Rajlovac je posjetio proizvodne pogone kompanija Veritas Automotiv i Selzer Automotiv, u kojima se proizvode dijelovi za gigante svjetske automobilske industrije.  

U okviru posjete ASA Šped logističkom centru, premijer Uk s upravom ASA Group najprije je posjetio Veritas Automotiv, gdje je direktor Malik Ramić pokazao visoku tehnologiju kojom se proizvode sistemi za prenos fluida u vozilima.   

Posjeta je nastavljena s prezentacijom kompanije Selzer Automotiv, gdje je direktor Kenan Nalbantić pokazao impresivna proizvodna postrojenja koja po posljednjoj tehnologiji i uz inovativna rješenja proizvode metalne komponente za hibridna i električna vozila.   

Ova posjeta uslijedila je povodom završetka investiranja u proizvodni pogon koji se prostire na ukupno 28.000 kvadratnih metara i koji simbolizira još jedan važan iskorak za industrijski razvoj. 

Premijer Uk je izrazio svoje zadovoljstvo ovim postignućem, naglasivši važnost saradnje između javnog i privatnog sektora, a sve u cilju ekonomskog rasta i razvoja.  

"Ovaj projekt ne samo da doprinosi ekonomskoj stabilnosti i razvoju Kantona Sarajevo, već također jača našu poziciju kao ključnog igrača u automobilskoj industriji na međunarodnom nivou," izjavio je premijer Uk. 

Direktorica ASA Šped Nermina Planinčević je istakla i nezaobilaznu podršku Općine Novi Grad, te navela da se logistički centar ASA Šped pruža na ukupno 61.000 metara kvadratnih u svoja dva logistička centra, u kojima radi više od 750 radnika. 

S obzirom na to da se u narednom periodu očekuje stavljanje u funkciju novoizgrađenih objekata, očekuje se znatno povećanje broja uposlenih. ASA Šped, pored skladištenja, djeluje također i u segmentu usluga transporta i carinjenja. 

Kako je istaknuto tokom posjete, ASA Grupacija, kao lider i u ovoj oblasti, potvrđuje svoju posvećenost razvoju i inovacijama, stavljajući Bosnu i Hercegovinu na kartu svjetskih proizvođača  

kako u automobilskoj industriji, tako i u svim drugim proizvodnim granama.

Poručuju da ova posjeta, ne samo da simbolizira uspjeh ASA Grupacije, već jača vezu između privatnog sektora i vlasti, otvarajući put ka daljnjim zajedničkim projektima i prosperitetu Bosne i Hercegovine.  

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti