ODLUKOM VLADE HNK

Čuveni jablanički Granit dobio novu koncesiju, potpisan ugovor na 30 godina

28.12.2023. 08:57 / Izvor: Akta.ba
granit

Nakon brojnih peripetija čuveni Granit iz Jablanice, jedan od hercegovačkih privrednih simbola je dobio potrebnu koncesiju.

Jablanički kamenolom Granit dobio je konačno potrebnu koncesiju za nastavak rada, zahvaljujući inicijativi ministra privrede u Vladi HNK Zanina Vejzovića. Ova odluka rješava dugogodišnje probleme i netransparentno poslovanje koje je mučilo preduzeće.

"Na ovaj način konačno smo razriješili dugogodišnje probleme i poslovanje na rubu zakonitosti koji su opterećivali stanje u ovom važnom preduzeću", izjavio je Vejzović.

Dodjela koncesije je primarno u interesu radnika Granita jer im omogućuje sigurno i zakonito radno mjesto, te maksimalnu zaštitu njihovih prava. Ugovor o koncesiji, na insistiranje ministra Vejzovića, sadrži i klauzule koje garantuju da će sve financijske obaveze biti izmirene u roku od šest mjeseci, izvijestio je Novi konjic.

"Ovo je najvažniji dio ugovora jer omogućuje transparentno poslovanje i sprečava bilo kakve malverzacije u budućnosti", ističe Vejzović.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti