Vlada FBiH dala suglasnost na revidirani Plan poslovanja HT-a d.d. Mostar

09.01.2024. 15:42 / Izvor: Akta.ba
VLADA FBIH

Usvojeni su Godišnji plan rada Federalnog agromediteranskog zavoda Mostar i Plan rada Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove.

Federalna vlada je u utorak u Mostaru dala suglasnosti na revidirani Plan poslovanja JP Hrvatske telekomunikacije d.d. Mostar za razdoblje 2023-2025. godina, kao i Plan poslovanja JP Međunarodni aerodrom Sarajevo d.o.o. Sarajevo za razdoblje 1.1.2024.-31.12.2026. godine.

Vlada Federacije BiH izmijenila je Odluku o davanju suglasnosti na planirani iznos sredstava za pokrivanje troškova rada i administriranja Operatora za obnovljive izvore energije i efikasnu kogeneraciju u 2023. godini, te donijela Odluku o utvrđivanju potrebnog iznosa naknade za poticanje i jediničnog iznosa naknade za poticanje proizvodnje električne energije iz OIEiEK za 2024. godinu.

Usvojeni su Godišnji plan rada Federalnog agromediteranskog zavoda Mostar i Plan rada Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove za 2024. godinu, kao i Plan komunikacije Vlade Federacije BiH za 2024. godinu s Komunikacijskim akcionim planom.

Vlada Federacija BiH usvojila je Informaciju o provođenju Zakona o financijskoj konsolidaciji gospodasrkih društava u FBiH, koja će biti dostavljena Parlamentu Federacije BiH radi informiranja.

Danas su doneseni neophodni akti za raspisivanje Javnog konkursa za izbor i nominiranje dva člana Nadzornog odbora Privrednog društva Pretis d.d. Vogošća uime državnog kapitala.

KADROVSKA RJEŠENJA

Vlada Federacije BiH je donijela Rješenje kojim se na osobni zahtjev Mirza Kršo razrješava dužnosti člana Upravnog odbora Financijsko - informatičke agencije.

Doneseno je i Rješenje kojim se Kenan Hadžić razrješava dužnosti člana Nadzornog odbora Lutrije Bosne i Hercegovine, prije isteka mandata, zbog podnošenja ostavke.

Vlada FBiH danas je dala prethodnu suglasnost Nadzornom odboru gospodarskog društva Feroelektro d.d. Sarajevo za donošenje Odluke o imenovanju Dražena Laganina za direktora ovog gospodarskog društva na mandatno razdoblje od četiri godine. Prije toga dana je prethodna suglasnost ovom nadzornom odboru za donošenje Odluke o razrješenju vršitelja dužnosti direktora, radi okončane natječajne procedure.

Za sudjelovanje u radu i odlučivanju na predstojećim skupštinama gospodarskih društava danas su opunomoćeni Dragana Batinić Plakalović (Union banka d.d. Sarajevo), Renato Škrobo (JP Hrvatske telekomunikacije d.d. Mostar), Amadeo Mandić (JP Međunarodni aerodrom Sarajevo d.o.o. Sarajevo) i Halko Balavac (Operator - Terminali Federacije d.o.o. Sarajevo), priopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti