Karte oko 65 eura

Direktni letovi iz Mostara za Beograd od aprila do oktobra tri puta sedmično

10.01.2024. 11:37 / Izvor: Fena
Mo

Direktna zračna linija na relaciji Mostar-Beograd bit će dostupna od kraja aprila do završetka oktobra tri puta sedmično.

Direktna zračna linija na relaciji Mostar-Beograd bit će dostupna od kraja aprila do završetka oktobra tri puta sedmično, a karte bi u prosjeku, neslužbeno, trebale biti oko 60-65 eura, kazao je u razgovoru za Fenu direktor Zračne luke Mostar Marko Đuzel.

"Air Serbia ispunila je uvjete Javnog poziva za uspostavu redovnih letova za 2024. godinu i obavljat će izravne letove na relaciji Mostar - Beograd - Mostar. Mislim da je 22. aprila prvi let, a bit će dostupni do završetka oktobra uz mogućnost produljenja. Predviđeno odvijanje letova je tri puta sedmično, i to ponedjeljkom, petkom i nedjeljom. Nadam se da ćemo kroz narednih sedam do deset dana definirati sve ostale tehničke detalje i potpisati ugovor. Ako sve bude u redu nakon toga ćemo pustiti karte u prodaju. Neslužbeno, prvi set povratnih karata trebao bi u prosjeku biti oko 60, 65 eura", kazao je Đuzel.

Druga kompanija koja je ispunila sve uvjete Javnog poziva je talijanska aviokompanija SkyAlps.

"Oni su predložili povezivanje Mostara s Rimom, Barijem, Veronom i Munchenom, trenutno smo u procesu definiranja ugovora, a ja očekujem da bi on trebao biti potpisan do srijede, nakon čega bismo, također, odmah pustili karte u prodaju i nadamo se da neće biti negativnih iznenađenja. Također, u razgovorima smo s poljskim LOT-om, postoji nekakva minimalna šansa za dogovor, ali to je još daleko od realizacije, tako da je je za sada to ovih šest ruta, tri prijevoznika SkyAlps, Croatia Airlines i AirSerbia. Mislim da je to jako dobro.", naglasio je Đuzel.

Kazao je da je zadovoljan letovima u 2023. godini u kojoj je mostarski aerodrom imao 20.500 putnika.

"Ja sam imenovan za direktora u svibnju 2023. godine, mi smo u tom kratkom periodu nekako sve posložili, završili smo godinu s 20.500 putnika, a gotovo 99 posto tog prometa obavljeno je u zadnjih šest mjeseci. Ta tendencija rasta putnika je nastavljena i možemo reći da smo zadovoljni.", istakao je direktor Zračne luke u Mostaru.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti