Mljekarski sektor jedan od najuređenijih sektora u Federaciji BiH

17.01.2024. 07:31 / Izvor: Akta.ba
mljekarski sektor

Federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Kemal Hrnjić razgovarao je jučer s predstavnicima kompanije Meggle.

Federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Kemal Hrnjić razgovarao je jučer s predstavnicima kompanije Meggle.

Iz Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva su saopćili da su ministra Hrnjića s aktuelnim stanjem u ovoj kompaniji upoznali izvršni direktor Megglea za jugoistočnu Evropu Marjan Vučak i izvršna direktorica Megglea u Bosni i Hercegovini Jadranka Penava.

Vučak i Penava su istakli zadovoljstvo kretanjima u mljekarskom sektoru u Bosni i Hercegovini, kao i odnosom Federalnog ministarstva prema ulaganjima koje kompanije iz oblasti mljekarstva realiziraju na području Bosne i Hercegovine naglasivši da se radi o jednom od najuređenijih sektora u Federaciji BiH.

Prema riječima predstavnika ove kompanije neophodno je usmjeriti određene resurse na veći stepen finalizacije proizvoda u Bosni i Hercegovini čime bi se poboljšao izvoz gotovih proizvoda u inostranstvo, a ujedno i smanjio deficit koji naša zemlja bilježi u ovom sektoru.

Tokom sastanka, navedeno je u saopćenju, ministar Hrnjić se zahvalio na kontinuiranim rezultatima koje ova kompanija bilježi na tržištu BiH, ističući da je i sam kao jedan od direktora imao priliku učestvovati u razvoju ove mljekarske industrije i upoznati funkcioniranje ovog složenog sistema proizvodnje i prerade mlijeka. 

Iskazana je opredijeljenost za nastavkom saradnje i dodatnim razvojem poslovnih prilika na području Bihaća i Unsko-sanskog kantona koji je ujedno lider u proizvodnji mlijeka u Federaciji Bosne i Hercegovine za što je ministar Hrnjić obećao punu podršku u realizaciji predstavljenih planova, prenosi Ured Vlade FBiH za odnose s javnošću. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti