Otvoreni za rješenja

Poslovodni odbor RTV FBiH prihvatio zahtjeve sindikalnih organizacija BHRT-a i RTVFBiH

18.01.2024. 10:33 / Izvor: Fena
BHRT

Poslovodni odbor RTV FBiH u potpunosti prihvatio zahtjeve sindikalnih organizacija BHRT-a i RTVFBiH.

Poslovodni odbor Radiotelevizije Federacije BiH prihvatio je u cjelosti zajedničke zahtjeve sindikalnih organizacija BHRT-a i RTV Federacije BiH kojima se na jedini zakonski ispravan način rješava aktualna problematika naplate RTV takse na teritoriji Federacije BiH.

"Smatramo razumnim zahtjev sindikata za hitnim potpisivanjem aneksa na postojeći ugovor o naplati RTV takse na razdoblje od šest mjeseci kako bi se osigurala redovna primanja za radnike oba javna servisa sa sjedištem u Sarajevu i postavio vremenski okvir za trajno rješenje problema finansiranja državnih i entitetskih radio-televizijskih kuća u našoj zemlji", navode iz Poslovodnog odbora Radiotelevizije Federacije BiH.

Naglasili su da su otvoreni za sva rješenja koja će u zadanom vremenskom okviru osigurati trajno financiranje Javnih servisa u BiH. 

Crpeći jedini nesporni zakonski legitimet  za naplatu RTV takse na području Federacije BiH, a u cilju osiguranja redovnih plaća za radnike i BHRT i RTV F BiH, kako su dodali, RTV Federacije BiH je spremna i na bilateralni sporazum s Elektroprivredom BiH.

"Dosljedno poštivanje zakona, konstruktivni dijalog, osiguranje primanja za radnike obje kuće i nesmatano produciranje programskih sadržaja i dalje će biti osnovni postulati djelovanja Poslovodnog odbora RTV Federacije BiH", saopćili su iz Poslovodnog odbora Radiotelevizije Federacije BiH.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti