Crnadak traži istragu nezakonitih "korona nabavki" u Republici Srpskoj

29.01.2024. 08:09 / Izvor: Agencije
korona

Dodao je da "pljačka za vrijeme korone, jedna od najvećih prevara SNSD i njihove koalicije, mora dobiti svoj epilog i u Republici Srpskoj".

Potpredsjednik Partije demokratskog progresa (PDP) Igor Crnadak pozvao je danas premijera Republike Srpske Radovana Viškovića i Vladu RS da konačno objave sve "korona nabavke" u Republici Srpskoj, "kako bi javnost konačno saznala koje firme i pojedinci su na tim nabavkama postali milioneri za jedan dan, preko leđa naroda i novcem iz budžeta RS".

"Klub poslanika PDP će na sledećem Kolegijumu Narodne skupštine RS ponovo tražiti da ta informacija dođe na Narodnu skupštinu i da Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) konačno objasni kako su baš najbliži članovi porodice Dodikove savjetnice dobili 35 miliona konvertibilnih maraka (oko 18 miliona evra) iz budžeta za vrijeme korone, dok je narod, u strahu, bio zaključan u svojim kućama", kazao je Crnadak novinarima u Banjaluci.

Dodao je da "pljačka za vrijeme korone, jedna od najvećih prevara SNSD i njihove koalicije, mora dobiti svoj epilog i u Republici Srpskoj".

"Potpuno sam saglasan sa izjavom ministra spoljnih poslova BiH Elmedina Konakovića da oni koji su krali u takvim vremenima straha, panike i borbe za život nisu normalne osobe i nisu obični lopovi. To važi i za Republiku Srpsku, ne samo za Federaciju BiH", kazao je Crnadak.

Sud BiH je osudio bivšeg premijera Federacije BiH Fadila Novalića (SDA) na pet godina zatvora zbog nabavke stotinu neispravnih respiratora u vrijednosti od pet miliona evra, koje je iz Kine uvezla privatna firma "Srebrena malina".

Osim Novalića, osušeni su i bivši direktor Uprave civilne zaštite Federacije BiH (FUCZ) Fahrudina Solak, kao Fikret Hodžić, direktor firme "Srebrena malina".

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti