USKORO OTVORENJE

Stiže MAGIC ICE: Degustiran sladoled "made in BiH"

05.02.2024. 14:00 / Izvor: Akta.ba
sladoled

Tvornica sladoleda MAGIC ICE je prve radove započela 2023. godine.

MEGA Diskont otvorio je svoja vrata u srcu Zenice, a iznenađenje za kupce je bila promocija i degustacija sladoleda MAGIC ICE, prve tvornice sladoleda u Bosni i Hercegovini pod pokroviteljstvom firme YimoR.

Kako je najavljeno, uskoro će svi ljubitelji ove slasice moći uživati u njoj.

Tvornica sladoleda MAGIC ICE je prve radove započela 2023., a svoje poslovanje u BiH će utemeljiti na osnovnoj filozofiji proizvodnje – stvoriti najkvalitetniji sladoled po pristupačnim cijenama, pripremljen po posljednjim svjetskim standardima kvalitete i po originalnoj visoko kvalitetnoj recepturi, koji će osvojiti sve one koji uživaju u ovoj poslastici kako u BiH, tako i u zemljama uvoznicama. 

Zlatko Oršolić, direktor kompanije Yimor, koja stoji iza MEGA Diskonta, naglašava kako je nova investicija u prvu tvornicu sladoleda u BiH, dio strategije Yimora i okretanja domaćoj proizvodnji te jačanju ukupne proizvodnje u BiH, koja će u podršci i sinergiji s trgovinom i daljnjim otvaranjem maloprodajnih jedinica, imati snažan efekt za novi rast kompanije.

"Otvaranje tvornice i proizvodnja sladoleda imaju ključnu ulogu u poticanju razvoja Posavskog kantona i cijele Bosne i Hercegovine. Kroz stvaranje radnih mjesta, lokalnu suradnju i ekonomske prilike, tvornica Magic Ice će doprinijeti rastu i prosperitetu regije, istovremeno podržavajući gospodarski razvoj zemlje", poručio je.

Podsjetimo, radi se o investiciji oko 15 miliona KM.

 

 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti