44. sjednica Vlade

Posavski kanton uspostavlja Ured za borbu protiv korupcije

23.02.2024. 09:12 / Izvor: Akta.ba
posavski kanton

Uredbom osnivanja se utvrđuje djelokrug rada i nadležnosti Ureda za borbu protiv korupcije, kao stručne službe Vlade Posavskog kantona.

Na 44. sjednica Vlade Posavskog kantona, Vlada je usvojila Uredbu o osnivanju Ureda za borbu protiv korupcije ovog kantona. 

Ovom Uredbom osniva se i utvrđuje djelokrug rada i nadležnosti Ureda za borbu protiv korupcije, kao stručne službe Vlade Posavskog kantona, rukovođenje Uredom, kao i druga pitanja od značaja za organizaciju i funkcioniranje Ureda.

Razlog za donošenje predmetne Uredbe jeste potreba osnivanja Ureda za borbu protiv korupcije kao samostalne stručne službe u svrhu realizacije strateškog cilja Vlade zacrtanog Akcijskim planom za provedbu Strategije za borbu protiv korupcije u Posavskom kantonu za razdoblje 2021. do 2024. godine.

Vlada je usvojila i Odluku o usvajanju Programa utroška sredstava utvrđenih Proračunom Posavskog kantona za 2024. godinu na poziciji Grant za zdravstvene institucije i centre za socijalni rad.

Sredstva za realizaciju Programa predviđena su u ukupnom iznosu od 400.000 KM i bit će dodijeljena putem javnih poziva.

Usvojena je Odluka o usvajanju Programa utroška sredstava utvrđenih Proračunom za 2024. godinu na poziciji Grant za informiranje.

Kantonalnim je proračunom utvrđen ukupan iznos od 410.000 KM, koji će se kvartalno isplaćivati medijima RTV Herceg Bosne, JP radiopostaja Orašje, Radiopostaja Odžak i Radio Preporod Odžak.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti