SPREMNA ODREĐENA RJEŠENJA

Nastavak pregovora o nižoj cijeni hljeba u Republici Srpskoj

26.02.2024. 08:44 / Izvor: SRNA
HLJEB

Denis Šulić izjavio je da će danas sa predstavnicima Privredne komore RS i mlinsko-pekarske industrije nastaviti razgovore.

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Denis Šulić izjavio je da će danas sa predstavnicima Privredne komore RS i mlinsko-pekarske industrije nastaviti razgovore kako bi bio postignut dogovor o nižoj cijeni cijeni hljeba od brašna tip 500 i njegovoj gramaži.

"Vlada Republike Srpske je pripremila određena rješenja, ali želimo da ih u najvećoj mogućoj mjeri uskladimo sa predstavnicima mlinsko-pekarske industrije i Privredne komore s ciljem da građani Republike Srpske imaju jeftiniji hljeb kao osnovnu životnu namirnicu", rekao je Šulić.

On je izrazio nadu da će se iznađi zajednički stav, ističući da će, ukoliko do toga ne dođe, Vlada RS u skladu sa svojim nadležnostima naći najpovoljnije rješenje.

Predsjednik Područne Privredne komore Banjaluka Goran Račić, koji predvodi delegaciju Privredne komore RS na ovim razgovorima, izjavio je da je još rano govoriti o tome da li su stavovi približeni.

Prethodni sastanak na kojem je razgovarano o mogućnosti definisanja jeftinije cijene hljeba od brašna tip 500 i njegove gramaže, održan je u ponedjeljak, 19. februara, kada je i dogovoreno da se razgovori nastave.

Šulić je tada rekao novinarima da je u pripremi uredba o cijeni osnovnog hljeba tip 500 i da će se tražiti način i kalkulacija kako bi zajednički definisali cijenu i gramažu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti