Ministar se sastao sa privrednicima

Pekar poručio Vladi RS: Otvorite svoju pekaru i prodajite socijalni hljeb

26.02.2024. 12:49 / Izvor: BN TV
hljeb

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Denis Šulić ponovo se sastao sa predstavnicima Privredne komore RS.

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Denis Šulić ponovo se sastao sa predstavnicima Privredne komore RS, Mlinsko - pekarskog sektora RS i Pokreta potrošača, kako bi razmotrili cijene hljeba u ovom bh. entitetu.

Ipak, bez obzira na pregovore koji traju još od prošle sedmice, dogovor je da nema dogovora.

“Na sastanku su bile različite diskusije i iako sam im dao rok od sedam dana da dogovore cijenu hljeba koja će smiriti disbalans cijena u različitim gradovima i opštinama, oni nisu ništa dogovorili”, rekao je Šulić i dodao:

“Mi ćemo u narednim danima donijeti neko rješenje kao resorno ministarstvo”.

Prema njegovim riječima, pekari su predložili niže cijene za ugrožene kategorije, ali to ne može da se primijeni jer Vlada nije donijela socijalnu kartu.

“Pripremamo Uredbu o ograničavanju marže na osnovne životne namirnice, koja je i prije postojala, sad ćemo je urediti i ukloniti nedostatke”, kazao je Šulić.

On je rekao da je ministarstvo predložilo da cijena hljeba treba da bude maksimalno 1,90 KM, ali pekari to nisu prihvatili.

“Očekujem da će se naći uskoro neko razumno rješenje za stabilizaciju cijena hljeba i da Vlada neće morati nametati to rješenje”, kazao je Šulić.

Goran Grabovac, predsjednik Pekara regije Banjaluka, poručio je da za njih cijena od 1,90 za njih potpuno neprihvatljiva.

Predložio je Vladi Republike Srpske da otvori svoju pekaru i prodaje socijalni hljeb, a da će pekari rado biti dio tog projekta, piše RTVBN.

TAGOVI:

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti