MO-Redar: Nova aplikacija za prijavu komunalnih nepravilnosti u Mostaru

28.02.2024. 13:27 / Izvor: Akta.ba
MO

Ova inovativna platforma predstavlja ključan alat namijenjen građanima Mostara kako bi aktivno sudjelovali u očuvanju kvaliteta života u gradu.

Omladinski klub Novi Val u sklopu projekta Eko Hub Blagaj, u partnerstvu sa Gradom Mostar i Odjelom za privredu, komunalne i inspekcijske poslove, s ponosom najavljuje testnu fazu MO-Redar web/aplikacije.

Ova inovativna platforma predstavlja ključan alat namijenjen građanima Mostara kako bi aktivno sudjelovali u očuvanju kvaliteta života u svom gradu.

MO-Redar pruža jednostavan i efikasan način prijavljivanja različitih komunalnih nepravilnosti koje imaju uticaj na infrastrukturu, okoliš i sigurnost našeg gradskog područja.

Jedna od ključnih funkcija MO-Redara je omogućavanje građanima da prijave različite vrste nepravilnosti.

To uključuje oštećenja na putevima i signalizaciji, nepravilnosti u odlaganju otpada, probleme u sistemu vodoopskrbe i kanalizacije te oštećenja zelenih površina i opreme u parkovima.

Također, aplikacija omogućava prijavu neispravne javne rasvjete i drugih nepravilnosti koje mogu ugroziti sigurnost i kvalitetu života stanovnika Mostara.

Kroz korištenje ove aplikacije, građani mogu brzo dokumentirati problem, priložiti fotografije ili dodatne informacije te ih proslijediti nadležnim službama.

Time se olakšava proces prijavljivanja i rješavanja nepravilnosti, a istovremeno se potiče aktivno sudjelovanje građana u stvaranju boljeg okruženja.

MO-Redar ima potencijal transformirati način na koji građani percipiraju svoju ulogu u očuvanju grada.

"Omogućava nam da budemo aktivni sudionici u procesu otklanjanja problema i unapređenja infrastrukture, stvarajući time osjećaj zajedničke odgovornosti za Mostar.", navode iz Eko Hub Blagaja. 

Ova aplikacija predstavlja korak prema modernizaciji komunalnih usluga i promovisanju transparentnosti, što rezultira boljim i sigurnijim gradom za sve njegove stanovnike.

"Dok prolazimo kroz testnu fazu MO-Redar aplikacije, želimo zahvaliti našim sugrađanima na podršci i razumijevanju.Testiranje ove inovativne platforme ključno je za identifikaciju i rješavanje nepravilnosti koje utiču na naš grad. Vaša uloga u ovom procesu izuzetno je važna. Molimo za vaše strpljenje dok zajedno radimo na poboljšanju korištenja ovih platformi. Vaše povratne informacije su neprocjenjive i pomažu nam u  podešavanju alata kako bismo osigurali njegovu maksimalnu efikasnost.", stoji u saopćenju.

Aplikaciju možete preuzeti na Google play, pod nazivom Mo-Redar dok je IOS App store u fazi odobrenja i nadamo se čim prije odobrenju od kompanije Apple.

Web/aplikacija Mo Redar je izrađen uz podršku projekta "Misli o prirodi!" koji implementira Centar za promociju civilnog društva, a finansijski podržava Švedska.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti