Oglasio se MUP KS

Osumnjičeni za bacanje bombe na kuću Irfana Čengića predati Tužilaštvu KS

03.04.2024. 14:43 / Izvor: Avaz.ba
KS

Foto: Privođenje osumnjičenih u Tužilaštvo KS. N. Šaljić / Avaz

Dovode se u vezu i s aktiviranjem eksplozivne naprave u ulici Kreštalica.

Tužilaštvu Kantona Sarajevo danas su predati Benjamin Aganović i Mirza Hasanbegović koji su uhapšeni zbog sumnje da su bacili bombu na kuću načelnika Općine Stari Grad Irfana Čengića.

"Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, pod nadzorom postupajućeg tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, i u saradnji s Obavještajno-sigurnosnom agencijom Bosne i Hercegovine identifikovali su i lišili dvije osobe zbog sumnje u počinjenje krivičnog djela – aktiviranja eksplozivne naprave u neposrednoj blizini porodične kuće načelnika Općine Stari Grad Irfana Čengića", navode iz MUP-a KS.

Oni se terete da su počinili krivično djelo izazivanje opće opasnosti (član 323. KZ FBiH). Oba se nalaze u službenim prostorijama Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo na kriminalističkoj obradi.

"Muškarci lišeni slobode dovode se u vezu i s izvršenjem krivičnog djela aktiviranja eksplozivne naprave u ulici Kreštalica, izvršeno dana 26.3.2024. godine. Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo nastavljaju rad na dokumentovanju ovih krivičnih djela i rasvjetljavanju svih okolnosti njihovog počinjenja", saopćeno je iz MUP-a KS.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti