Saradnja ozvaničena u februaru

Karte rasprodate: Za 11 dana prvi svečani let između Mostara i Beograda

04.04.2024. 11:10 / Izvor: Agencije
Mo

Foto: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Aerodrom Mostar je završio uređenje vanjskog i unutrašnjeg izgleda i privodi kraju.

Nakon što je početkom februara potpisan ugovor sa Air Serbia od 15. aprila ove godine uspostavlja se direktna avio-linija između Beograda i Mostara, a srpska nacionalna avio-kompanija će do Mostara letjeti tri puta nedjeljno i to ponedjeljkom, petkom i nedjeljom, saopštila je Air Serbia.

U susret predmetnom danu, završeno je 90 posto radova koji su obuhvatili uređenje enterijera, eksterijera i parkinga, prenosi Srpskainfo.

Za par dana još nam trebaju biti isporučene neke stolice čime će ta priča biti zaokružena u potpunosti.

"Mogu reći da sam zadovoljan urađenim poslom po pitanju uređenja u što smo investirali oko 100.000 KM. Što se tiče priprema za otvaranje novih avionskih linija to je sve tehnički završeno, tako da nam samo ostaje još čekati početak letova", rekao je medijima direktor mostarskog aerodroma Marko Đuzel.

Prvi avion iz Beograda bi trebao sletjeti na mostarsko tlo u 14.30 časova, a svečani let je rasprodat za delegaciju Srbije koja će prema ranijoj najavi, na čelu sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem ozvaničiti redovne avio linije između ova dva grada i prvim letom stići na svečano otvaranje jubilarnog 25. Međunarodni sajam privrede u Mostaru.

"Drugi redovni let između Mostara i Beograda je 19. aprila, a nakon toga slijedi otvaranje italijanske rute i ostalih aviolinija. Tako da mi od 1. maja trebamo imati 14 redovnih letova sedmično i četiri do pet chartera, što znači da ćemo imati oko 20 letova sedmično", rekao je Đuzel.

Podsjećamo, kompanija Air Serbia saopštila je danas da je pripremila novu promotivnu ponudu tokom koje će putnici moći da kupe avio-karte do 17 popularnih destinacija širom Evrope, za period putovanja od 15. aprila do 26. oktobra 2024. godine, prenosi SrpskaInfo.

Nova promotivna akcija obuhvata letove do Barselone, Ciriha, Milana, Diseldorfa, Štutgarta, Hamburga, Berlina, Larnake, Malte i Rima, koji mogu da se nabave po cijeni počev od 39 eura po smjeru u ekonomskoj klasi.

Avio-karte srpske nacionalne avio-kompanije do Beča, Kopenhagena, Geteborga, Stokholma i Lisabona tokom šest dana trajanja promo-akcije bit će dostupne po početnoj cijeni od 49 eura po smeru, dok će karte do Amsterdama i Pariza, moći da se nabave po cijeni od 59 eura po smjeru.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti