ODLUKA VLADE

Alen Zulić iz Bihaća novi je v.d. direktora Nacionalnog parka "Una"

09.04.2024. 09:29 / Izvor: Akta.ba
Alen Zulić

Alen Zulić iz Bihaća imenovan je za vršioca dužnosti direktora Nacionalnog parka UNA.

Alen Zulić iz Bihaća imenovan je za vršioca dužnosti direktora Nacionalnog parka Una, odlučeno je jučer na 31. redovnoj sjednici Vlade Federacije BiH.

Vlada je takvu odluku donijela na prethodnu saglasnost Nadzornog odbora NP Una.

Inače, Alen Zulić je rođen 25. marta 1976. godine u Bihaću u kojem završava osnovnu i srednju školu. Po okončanju rata i uspostavljanju mira u našoj zemlji, kao demobilisani vojnik Armije RBiH, dalje školovanje nastavlja u Sarajevu gdje stiče svoje visokoškolsko obrazovanje na Muzičkoj akademiji.

Prvo radno iskustvo započinje u svome gradu na Umjetničkoj školi u zvanju profesora i pedagoga, a potom odlazi na poziciju direktora JU “Kulturni centar” Bihać i to na dvomandatni period u trajanju od osam godina. Poslove i obaveze direktora ove ustanove maksimalno koristi kako bi je kadrovski, prostorno i tehnički osnažio do te mjere, da je ista vrlo brzo postala nezaobilazan faktor pri organizaciji i realizaciji ne samo kulturno-umjetničkih, već i gotovo svih bitnih organizacijskih poslova na nivou grada i šire.

U određenom periodu Zulić radi i na poslovima umjetničkog rukovodioca a od februara 2017-te, ponovo obnaša poziciju direktora JU Kulturni centar Bihać, u kojoj je i danas zaposlen.

Na poslednjim lokalnim izborima 2020. godine Zulić kao nosialac kandidatske liste SDP-a Bihać ponovo ostvaruje uspjeh te postaje vijećnik GV Bihać.

Na ovoj poziciji zamijenio je Amarilda Mulića, sada već bivšeg direktora koji je 13 godina bio na čelu Nacionalnog parka Una.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti