Trogodišnji ugovor

Potpisan Kolektivni ugovor za službenike tijela uprave i sudske vlasti u FBiH

09.04.2024. 14:19 / Izvor: Akta.ba
FBiH

Potpisanim ugovorom poboljšana prava djelatnika u javnomu sektoru i službama HNŽ.

Ministar pravosuđa, uprave i lokalne samouprave Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Goran Karanović danas je, u ime Vlade HNŽ-a, potpisao Ugovor o pristupanju Kolektivnomu ugovoru za službenike tijela uprave i sudske vlasti u FBiH.

U ime reprezentativnoga Samostalnog sindikata državnih službenika i namještenika u tijelima državne službe, sudske vlasti i javnim ustanovama u FBiH, potpis na ugovor stavio je predsjednik te sindikalne organizacije Samir Kurtović, u pratnji sindikalnih predstavnika iz HNŽ-a Ivane Marić, Mirona Torle i Dragana Trboglava.

Istaknuto je kako su potpisanim ugovorom poboljšana prava djelatnika u javnomu sektoru te utvrđena prava i obveze državnih službenika i namještenika u tijelima državne službe HNŽ-a koja proizlaze iz važećih propisa koji utvrđuju radne odnose, plaće i druge naknade državnim službenicima i namještenicima, izvijestila je Vlada HNŽ-a.

U procesu pregovora koji su prethodili činu potpisivanja, Sindikat i ministar Karanović, kao ovlašteni pregovarač Vlade HNŽ-a, usuglasili su tekst Ugovora, što je potvrđeno i pripadajućom Odlukom Vlade HNŽ-a.

Nastavljajući dobru praksu korektnoga dijaloga sa socijalnim partnerima, Vlada HNŽ-a prethodnom je odlukom dala suglasnost na potpisivanje Kolektivnoga ugovora i ovlastila resornoga ministra da, u ime Vlade, potpiše taj dokument koji obuhvaća predstojeće trogodišnje razdoblje, stoji u priopćenju.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti