Sistemsko rješenje

Komisija za saobraćaj i komunikacije traži hitnu isplatu plata radnicima BHRT-a

21.05.2024. 15:41 / Izvor: Akta.ba
BHRT

Predlaže se hitno iznalaženje rješenja.

Komisija za saobraćaj i komunikacije Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine traži od ministra komunikacija i transporta Bosne i Hercegovine da, zajedno sa nadležnim ministarstvima i drugim institucijama, prije trajnog i definitivnog sistemskog rješenja teške finansijske situacije u BHRT-u, pronađe rješenje za hitnu isplatu plata radnicima BHRT-a, jedan je od zaključaka 18. sjednice Komisije za saobraćaj i komunikacije Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

Na 18. sjednici Komisije za saobraćaj i komunikacije Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine primljena je k znanju Informacija Tužilaštva Bosne i Hercegovine od 22. aprila 2024. godine. Povodom Zahtjeva Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) od 9. maja 2024. godine, članovi Komisije usvojili su odgovor, koji će biti dostavljen SIPA-i uz relevantnu dokumentaciju.

Komisija za saobraćaj i komunikacije Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine traži od Regulatorne agencije za komunikacije Bosne i Hercegovine i Istraživačkog sektora Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine da Komisiji dostave sveobuhvatnu uporednu analizu cijena usluga telekom operatera u Bosni Hercegovini, Srbiji, Hrvatskoj, Sloveniji i Crnoj Gori.

U razgovoru sa predstavnicima Samostalnog sindikata radnika u BHRT-u članovi, Komisije za saobraćaj i komunikacije Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine još jednom su se uvjerili u nepodnošljivo tešku situaciju radnika BHRT-a koji ne primaju platu za svoj rad, saopćeno je iz PSBiH.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti