BROJNE FIRME

Poslovna imperija braće Nešić ne posluje kao prije

23.05.2024. 15:48 / Izvor: Akta.ba
NEŠIĆI

Firma "N Trade" d.o.o. Istočna Ilidža u vlasništvu Predraga Nešića, brata državnog ministra sigurnosti Nenada Nešića, ne posluje kao prije.

Firma "N Trade" d.o.o. Istočna Ilidža u vlasništvu Predraga Nešića, brata državnog ministra sigurnosti Nenada Nešića, ne posluje kao prije.

Firma "N Trade" se bavi trgovinom. Prošle godine firma je ostvarila 6,7 miliona KM prihoda i 2,4 miliona KM dobiti, podaci su Akta.ba registra. Ranijih godina prihodi su bili znatno veći, te su 2014. i 2015. prelazili iznos od 10 miliona KM, te poslovna imperija porodice Nešić ne posluje kao ranije.

Inače, firma "N Trade" na Brusu gradi drugu apartmansku zgradu Trebević Residence Premium. Zgrada ima šest spratova, a u prizemlju su planirani poslovni prostori.

Predrag Nešić je proteklih godina bio i direktor, a sada je na mjestu direktora Jasmina Koprivnica.

trebević

Osim toga, "N Trade" je već godinama posluje sa državnim institucijama, a najčešće dobija tendere u Uredu za harmonizaciju i koordinaciju sistema plaćanja u poljoprivredi, ishrani i ruralnom razvoju BiH Istočno Sarajevo.

n trade

Pomenuti brat Predrag u međuvremenu je postao direktor firme Energoinvest automatika. Prema podacima sa Banjalučke berze, većinski vlasnik te firme je upravo je "N Trade" d.o.o. i to sa 88 posto.

Pored "N trade", u vlasništvu porodice Nešić su još dvije firme, a sve se bave trgovinom na malo u nespecijalizovanim prodavnicama pretežno prehrambenim proizvodima, pićima i duhanskim proizvodima. Prošče godine je prihodovala tek 3.750 KM i ostvarila dobit od 420 KM.

Ministar Nenad Nešić je vlasnik preduzeća "N Group", a direktor je njegova supruga Maja Nešić.

Tu je i firma "Dar Company", čiji je osnivač Rade Nešić, otac braće Nešić, koji je istovremeno i direktor. Ipak, prema podacima Akta.ba registra ova firma ne predaje finansijske izvještaje od 2017. godine i trenutno ima 15 blokiranih računa. Također, poznato je da firma državi duguje preko 1,5 miliona KM.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti