KAPIS TKT imenovao novog direktora

24.05.2013. 13:10 / Izvor: eKapija.ba
KAPIS TKT imenovao novog direktora

Novi direkto je ujedno i dugogodišnji član menadžmenta KAPIS TKT d.o.o., gdje je u posljednje četiri godine radio na poziciji kontrolinga i odlično je upoznat sa situacijom u kompaniji, te organizacijom rada. "

Menadžment kompanije KAPIS TKT d.o.o., je imenovao novog direktora Dušana Popovića, koji je ovu funkciju preuzeo početkom mjeseca. Dragan Stipić, donedavni direktor, je prestao obavljati ovu funkciju zaključno sa 01.05.2013. i nakon pet godina u kompaniji odlučio da nastavi graditi karijeru uz nove izazove.

Popović je ujedno i dugogodišnji član menadžmenta KAPIS TKT d.o.o., gdje je u posljednje četiri godine radio na poziciji kontrolinga i odlično je upoznat sa situacijom u kompaniji, te organizacijom rada. "Moj prioritetni zadatak je nastaviti sa procesom finansijskog restruktuiranja koji je pokrenut uslijed gubitaka sa kojima je kompanija poslovala u posljednje četiri godine.  Proces restrukutiranja će obuhvatiti i organizaciju rada unutar kompanije", izjavio je Popović po preuzimanju nove funkcije.

Menadžment KAPIS-a TKT d.o.o., naglašava da je od velike važnosti  pribavljanje dodatnih finansijskih sredstava za nabavku sirovina, a svoje buduće poslovanje temelji na odličnoj poziciji ove kompanije na tržištu i mogućnost plasmana proizvoda.  Nadu za izlazak iz ove situacije vide i u činjenici da kompanija ima izvozne ugovore u BiH koji su već potpisani, a ovaj podatak svakako ide i u prilog obezbjeđenja egzistencije za preostalih 135 zaposlenih u tvornici.

Upravo iz ovog razloga su proizvodnja i rad, u cijeloj tvornici, u posljednjih mjesec dana organizirani na način da se smanji broj radnih sati kroz slanje ljudi na godišnje odmore koje nisu iskoristili, u kombinaciji sa čekanjem.  Na ovaj način se smanjuju troškovi, a raspoloživa finansijska sredstva koriste za isplatu plaća, navode iz ove kompanije..  

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti