Njemačka tvrtka kupila tvornicu kabela iz Tomislavgrada

12.01.2015. 16:50 / Izvor: Fena
Njemačka tvrtka kupila tvornicu kabela iz Tomislavgrada

​Njemačka tvrtka Athabasca Investment iz Eschwege danas je postala vlasnik Tvornice kabela "Kapis" iz Tomislavgrada. Ona je tvornicu kabela kupila za od 5,5 milijuna eura.

Njemačka tvrtka Athabasca Investment iz Eschwege danas je postala vlasnik Tvornice kabela "Kapis" iz Tomislavgrada.

Kako je za Fenu kazala stečajna upraviteljica Behija Huseinbegović, ovu tomislavgradsku tvrtku, koja je radila nepunu godinu dana pod stečajem, danas je kupila Njemačka tvrtka Athabasca Investment za iznos od 5,5 milijuna eura.

 "Njemački investitori ušli su danas u posjed, izvršene su formalnosti oko primopredaje, a nastavak proizvodnje energetskih kabela, aluminijskih i bakrenih užadi te instalacijskih kabela nastavlja se dalje pod njihovim nadzorom", kazala je Huseinbegović.

 Dodala je da ta strana tvrtka ima planiranu strategiju za daljnju proizvodnju te da su trenutno fokusirani na stvaranje menadžmenta unutar tvornice.

 Na upit je li iza ove njemačke tvrtke stoji Prevent iz Goražda, stečajna upraviteljica se nije izjasnila.

  U službenim podacima o ovoj njemačkoj tvrtki stoji da je u pravnom obliku društvo s ograničenom odgovornošću, osnovano 11. studenoga 2014.g odine i prijavljeno u sudski registar lokalnog suda Eschwege s temeljnim kapitalom od 25.000 eura.

 Korporativni cilj tvrtke je upravljanje imovinom u njezinom vlasništvu, prodaja, držanje i upravljanje investicijama u drugim tvrtkama u svoje ime i za svoj račun, kao i pružanje usluga poslovnog savjetovanja te posebne usluge upravljanja.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti