Prenijeli iskustvo

Pit Safety 2023: Prevent Safety lider na tržištu u proizvodnji zaštitne opreme

28.04.2023. 11:54 / Izvor: Akta.ba
prevent
OTVORI GALERIJU

Kompanija Prevent Safety iz Goražda bila je zlatni sponzor konferencije "Pit Safety 2023" koja je 26. aprila održana u Sarajevu.

Kompanija Prevent Safety iz Goražda bila je zlatni sponzor konferencije "Pit Safety 2023" koja je 26. aprila održana u Sarajevu s ciljem jačanja svijesti o nužnosti poštovanja zakonskih regulativa, optimizaciji poslovnih procesa, kao i o brizi o zaposlenima, kako na radnom mjestu tako i mimo njega.

Iz goraždanskog giganta koji je inače pionir u proizvodnji rukavica i HTZ opreme, kao i lider na tržištu u Bosni i Hercegovini, prenijeli su svoje iskustvo iz realnog sektora ostalim učesnicima konferencije među kojima su bili predstavnici akademske zajednice, vladinih institucija kao i druge kolege iz realnog sektora.

Kao učesnik na panel-diskusiji ispred Fashion Business Unit Prevent Grupacije čiji je dio i goraždanski Prevent Safety, kompaniju je predstavio njen business strategist i Nermin Mujezinović plant menadžer Prevent Safety.

Nadaleko čuvena goraždanska kompanija  Prevent Safety se već 25 godina bavi proizvodnjom sigurnosne opreme i zaštitne odjeće za radnike u različitim industrijama, koje se potom izvoze za više od 500 kupaca u Sloveniji, Hrvatskoj, Mađarskoj i Nizozemskoj.

U proizvodnim pogonima u gradu na Drini zahvaljujući vrijednim radnicima, najnovijoj opremi i tehnologiji tako se šiju rukavice, maske za lice, kombinezoni, te prave zaštitne naočale, radne cipele i druga oprema za zaštitu radnika. Sve proizvode odlikuje visoka kvaliteta materijala i nivo zaštite, udobnost i funkcionalnost, te izrada prema zakonskim regulativama.

U kompaniji se, kao i u ostatku grupacije, vode time da onako kako žele zaštititi svoje radnike, to žele i drugima, stoga se trude da njihovi proizvodi budu nenadmašivi, a njihova postignuća i iskustva prenesena i drugima kako bi time doprinijeli poboljšanju uslova rada u svim lokalnim zajednicama u kojima Prevent djeluje, kao i u cijeloj BiH.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti