MJESTO SUSRETA PROIZVODNJE

U Beogradu održan PIT Adria Summit 2023

15.12.2023. 11:52 / Izvor: Akta.ba
PIT

Organizator događaja je bosanskohercegovačka agencija za industrijski marketing Bravaria Industrial Marketing.

Prošle je sedmice u beogradskom hotelu Holiday Inn održan dvodnevni PIT Adria Summit 2023: “Mjesto susreta proizvodnje i industrije na kojem morate biti!”, jedinstven stručni događaj koji je okupio predstavnike Proizvodnje, Industrije i Tehnologije, akademske zajednice i medija, zainteresirane profesionalce i posvećene entuzijaste, s prvenstvenim ciljem da, potičući umrežavanje i zajedništvo, podrži rast i razvoj ovih sektora u zemljama Adria regije.

Organizator događaja je bosanskohercegovačka agencija za industrijski marketing Bravaria Industrial Marketing u saradnji sa Targer E&C, KALA Consulting, AC Serbia te brendom PIT Events.

Summit su zvanično otvorili: Samira Avdić, direktorica agencije Bravaria Industrial Marketing; Igor Vijatov, direktor Auto-klastera Srbije; Eugeniu Osmochescu, program menadžer pri IFC – International Finance Corporation i Zoran Đurđević, direktor Kala Consultinga u prisustvu više od 200 učesnika iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije, Makedonije i Bosne i Hercegovine.

“PIT događaji bosanskohercegovački su brend, a ovom konferencijom izlazimo izvan granica Bosne i Hercegovine s velikom željom da razmjenjujemo znanja i širimo poslovni i profesionalni entuzijazam. Ideja za organizaciju ovog događaja potekla je upravo od kompanija iz Srbije, a misija nam je govoriti o dobrim praksama, ne zanemarujući izazove i probleme s kojima se susrećete u svojim proizvodnjama”, istakla je to, nakon riječi dobrodošlice, Samira Avdić, direktorica agencije Bravaria Industrial Marketing.

bravaira

Proizvodnja, industrija i tehnologija krucijalna su, sve razuđenija i razvijenija područja djelovanja i društva današnjice te, kao takva, zaslužuju adekvatan tretman. Misija PIT događaja upravo je mijenjanje negativnih narativa o ovim sektorima njegovanjem dodatnog okupljanja i razmjene znanja, promicanja i podrške.

Tokom dva dana ovog važnog događaja posjetitelji su imali mogućnost:

  • pratiti bogatu stručnu konferenciju te
  • posjetite izložbene štandove sponzora i prijatelja.

Stručnu konferenciju činili su birani stručnjaci i važne teme neraskidivo vezane za okruženja industrije i proizvodnje te nezaobilazne na putu ka društu uspjeha, znanja i kompetentnosti: digitalizacija i automatizacija, vještačka inteligencija i njena primjena u industriji, lanci snabdijevanja i Lean koncept, inovativnost i poduzetništvo.

bravaira

Tokom dva panela naslovljena “PowerPanel: Digitalizacija proizvodnje za obične smrtnike: Kako upotrebiti tehnologiju za uspeh?” i “HumanPotentialPanel: Kako pridobiti i zadržati radnike?” izloženi su najveći izazovi s kojima se ova područja suočavaju te predložena moguća rješenja.

Na četiri stručne i edukativne, praktične i učesnicima izuzetno korisne radionice predstavljeni su alati za ulazak na nova tržišta, a bilo je govora i o potrebi za kontinuiranim poboljšanjima i optimizacijom procesa te transformaciji proizvodnje u digitalnom dobu, ali i o regionalnim partnerstvima kao motorima rasta ovih sektora.

bravaira

Događaj je zvanično zatvoren dodjelom certifikata učesnicima i neformalnim druženjem uz važne preporuke o nužnosti jačanja regionalne saradnje i zajedničkog predstavljanja na mapi širih ekonomskih i tržišnih odnosa te nedvosmisleno izraženu želju da PIT događaji postanu tradicionalno zaustavno mjesto, istinski PIT STOP za sve naredne pojedinačne i zajedničke uspjehe nap utu ka društvima znanja i kompetencija.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti