7. i 8. decembra

PIT Adria Summit 2023 u Beogradu

24.10.2023. 12:34 / Izvor: Akta.ba
pit adria

Targer E&C, Kala Consulting, AC Serbia te PIT Conferences najavljuje događaj PIT Adria Summit 2023.

agencija za industrijski marketing

Bravaria Industrial Marketing

u saradnji sa 

Targer E&C, Kala Consulting, AC Serbia te PIT Conferences

najavljuje

događaj 

PIT Adria Summit 2023:

"Mjesto susreta proizvodnje i industrije na kojem morate biti!"

7. i 8. decembra 2023.

u Beogradu

Agencija za industrijski marketing Bravaria Industrial Marketing u saradnji sa Targer E&C, Kala Consulting, AC Serbia te PIT Conferences sa zadovoljstvom najavljuje događaj PIT Adria Summit 2023: "Mjesto susreta proizvodnje i industrije na kojem morate biti!" koji će se održati  7. i 8. decembra 2023. u Beogradu.

PIT Adria Summit 2023 jedinstven je regionalni događaj koji će okupiti predstavnike Proizvodnje, Industrije i Tehnologije, akademske zajednice i medija, zainteresirane profesionalce i entuzijaste s prvenstvenim ciljem da, potičući ujedinjavanje, umrežavanje i zajedništvo, inicira rast ovih sektora u zemljama Adria regije.

"Riječ je o događaju koji nastavlja odličnu poslovnu tradiciju iz prethodnih godina, a predstavlja početak kvalitativne transformacije industrije, proizvodnje i njima pripadajućih procesa. Tokom rada ovog summita ponudit ćemo analizu stanja, mnoštvo prilika da obogatimo znanja i iskustva te zajednička rješenja i zaključke te proširiti mogućnosti za sve učesnike", važna je poruka organizatora.

Misija rada summita jasna je i nedvosmislena: promicanje i mijenjanje statusa proizvodnje, industrije i tehnologije na načine koji ih reflektiraju s dostojanstvom i uvažavanjem velikog ekonomskog potencijala i značaja. Profesionalizam u poslovanju, stručne reference, kontinuitet saradnje, dugoročnost poslovanja i održivost sasvim su sigurni garanti uspjeha ovog događaja. 

Digitalizacija i automatizacija, vještačka inteligencija i njena primjena u industriji, lanci snabdijevanja i Lean koncept, inovativnost i poduzetništvo teme su neraskidivo vezane za okruženja industrije i proizvodnje te nezaobilazne na putu ka društu uspjeha, znanja i kompetentnosti.

Usto, bit će govora i o problemima s kojima se suočava Adria regija, negativnim demografskim trendovima, prije svega odlasku mladih i stručnih te nedovoljnom oslanjanju na domaću inteligenciju i kompetencije na širem regionalnom planu.

Dati impuls za rast kompanijama, obučavati i informirati te sinhronizirati procese i djelovanje sasvim sigurno će mijenjati negativnu sliku proizvodnje, industrije i tehnologije te u konačnici doprinijeti kompetentnim i konkuretnim društvima. 

Prijaviti se možete putem linka, a za dodatne informacije pišite na bravaria@bravaria.ba.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave