Firma Novoprom: Pozitivni rezultati poslovanja iz godine u godinu

04.09.2013. 10:01 / Izvor: eKapija.ba

Firma Novoprom bilježi pozitivne rezultate iz godine u godinu kako u poslovanju tako i u proširenju svojih kapaciteta i proširenju djelatnosti. Također, poslovanje firme je usaglašeno sa normama standarda ISO 9001: 2008.

Firma Novoprom Modriča osnovana je 1990. godine sa sjedištem u Modriči. U početku je poslovala kao jedna poljoprivredna apoteka i veleprodaja. Danas u svom sastavu imaju šest poljiprivrednih apoteka, ali pored toga veleprodaju sa sjedištem u Modriči, fabriku za proizvodnju mineralnih đubriva, zastupnici su firme BASF Chemical Company, te jedan od ovlaštenih servisera i distributera PEUGEOT vozila.

„Pored toga bavimo se prodajom repromaterijala za poljoprivredu, sjemenske robe, vještačkih đubriva, sredstava za zaštitu bilja, kao i ostalih proizvodima, koji se koriste u poljoprivredi. Također posjedujemo benzinsku pumpu i kafe bar“, priča za eKapija.ba Siniša Šišić, predstavnik BASF-a za BiH.

Kako je poslovanje preduzeća razvijeno u više pravaca, firma svoje poslovne rezultate ostvaruje preko tri radne jedinice: AGAR (distribucija repromaterijala za poljoprivredu, đubriva, zastupništvo BASF-a), PSC (servisiranje i distribucija PEUGEOT vozila, renta a car, benzinska pumpa), te HEMIJA (proizvodnja đubriva, proizvodni program za gradnju puteva i proizvodni program za autoindustriju).

„Moramo istaći veoma uspješnu saradnju sa firmom BASF Chemical Company, sa kojom sarađujemo više od 10 godina i svojim potrošačima, odnosno kupcima možemo da ponudimo većinu palete sredstava za zaštitu bilja koja se nalazi u BASF ponudi. Inače, to je jedna od najvećih i najpoznatijih hemijskih kompanija u svijetu“, kaže Šišić.

Također Novoprom posjeduje fabriku, koja je bivša fabrika Soda so, gdje rade proizvodnju mineralnih đubriva. U planu im je da prošire proizvodni asortiman, te se nadaju da će u sljedećoj godini da se pojave sa jačom ponudom na tržištu.

Inače, u ovoj fabrici proizvode polimerizovane bitumene, proizvode koji su namjenjeni za građevinarstvo, proizvode demi vode, ulja za različite namjene, sredstva za vjetrobranska stakla, akumulatorske kiseline i čitav proizvodni program koji može da zadovolji robe široke potrošnje.

Šišić ističe da su zadovoljni prodajom svojih proizvoda, ali da je naplata lošija, no nadaju se da će u narednom periodu biti bolje.

„Trudimo se da iz godine u godinu pravimo što bolje rezultate, mada je u posljednje tri godine jako teška situacija i dolazi do velih problema što se tiče naplate robe“, pričaju iz firme Novoprom.

Ipak, i pored problema ova firma bilježi pozitivne rezultate iz godine u godinu kako u poslovanju tako i u proširenju svojih kapaciteta i proširenju djelatnosti. Također, poslovanje firme je usaglašeno sa normama standarda ISO 9001: 2008.

A.Šulović

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti