Otvoren 4. Bosanskokrupski sajam meda

07.09.2013. 09:42 / Izvor: eKapija.ba

Svim zainteresiranim gostima ni ove godine neće nedostajati ponuda raznovrsne opreme za pčelarstvo, a osim ovoga, sajam se može iskoristiti i za sklapanje novih poslova, kako s postojećim, tako i s novim pčelarima.

U Bosanskoj Krupi se 06. i 07. septembra, u parku Kej, ispod tvrđane Pset - Stari grad, održava 4. Bosanskokrupski sajam meda. U organizaciji Općine Bosanska Krupa i Udruženje pčelara “Lipa” Bosanska Krupa, a u saradnji s JKP „10. Juli“ Bosanska Krupa i Lokalnom akcionom grupom “Una – Sana”.

Sajam, na kojem trenutno ima deset izlagača, zvanično je otvorila šefica Kabineta općinskog načelnika Elmedina Kavazović, pozdravila sve goste i izlagače, te govorila o značaju projekta „Bosanska Krupa – grad malih sajmova“, u okviru kojeg se održava i ovaj sajam. 

Ispred Saveza pčelara USK obratio se Sulejman Alijagić, izrazio zadovoljstvo što sajam iz godine u godine postaje sve prepoznatljiviji, posjećeniji i bogatiji. Nakon njega, goste je pozdravio i Safet Duraković, predsjednik Udruženja pčelara “Lipa” iz Bosanske Krupe koje danas okuplja oko 50 članova, te koji na području općine imaju oko 2.500 košnica. Tu priliku predsjednik Udruženja je iskoristio i da zaslužnim za organizaciju sajma uruči simbolične poklone.

Svim zainteresiranim gostima ni ove godine neće nedostajati ponuda raznovrsne opreme za pčelarstvo, a osim ovoga, sajam se može iskoristiti i za sklapanje novih poslova, kako s postojećim, tako i s novim pčelarima.  

Inače, projekt „Bosanska Krupa – grad malih sajmova“ ima za cilj pomoći jačanju razvoja eko poljoprivredne proizvodnje, ruralnog turizma i promociju turističkih destinacija, ugostiteljske i turističke djelatnosti temeljenim na tradiciji, vlastitim raspoloživim resursima uz promociju i aktivnostima na zaštiti okoliša.

U okviru sajma planirane organizovane posjete udruženja građana i privrednih subjekata, te stručna predavanja na temu “Uzimljavanje pčelinjih društava”. Sajam će se večeras u 20:00 sati, uz dodjelu zahvalnica, zvanično i zatvoriti.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti