Otvoreni sajmovi zdravstva i informacionih tehnologija u Skenderiji

12.09.2013. 18:15 / Izvor: eKapija.ba

Međunarodna specijalizirana manifestacija "Dani zdravstva" i Međunarodni sajam informacionih tehnologija, grafičke industrije i multimedije "Info 2013" otvoreni su danas u Centru Skenderija u Sarajevu.

Međunarodna specijalizirana manifestacija "Dani zdravstva" i Međunarodni sajam informacionih tehnologija, grafičke industrije i multimedije "Info 2013" otvoreni su danas u Centru Skenderija u Sarajevu.

Na sajmu, koji traje do subote (14.9.),predstavlja se oko 30-tak firmi iz ovih oblasti. Osim predstavljanja firmi u sklopu sajmova se održava i dvodnevni stručno-edukativni program "Zdravlje 2013." i simpozij grafičke tehnologije i dizajna "GETID''  na kojima će tijekom ova dva dana govoriti eminentni stručnjaci iz oblasti zdravstva i informacionih tehnologija.

Hajriz Bećirović, direktor Centra Skenderija, kazao je da im je ovim manifestacijama cilj pružiti potporu razvoju, modernizaciji i što širem informiranju o zdravstvu i informatici.

Premijer Kantona Sarajevo Suad Zeljković, koji je i otvorio sajam, kazao je da će tijekom trajanja simpozija  eminentni stručnjaci zajedno sa profesorima i studentima podijeliti mišljenja, razmijeniti ideje, znanstvene činjenice i doprinijeti poboljšanju kvaliteta života građana.

Nihad Selimanović, predsjednik upravnog odbora Univerziteta u Travniku, koji je jedan od organizatora ovog sajma, kazao je da cilj njihovog uključivanja u realizaciju ovih sajmova želja za stvaranjem novih vrijednosti koje će rezultirati promjenama u našem okruženju.

Organizacija znanastveno-stručnih konferencija  u okviru sajmakih manifestacija je sigurno novi kvalitet i koncept koji potvrđuje naše namjere na planu novih oblika znanstveno-stručne razmjene i edukacije, kazao je on.

Manifestacije "Dani zdravstva" i "Info 2013" otvorene su za posjetitelje do 14. rujna/septembra, a ulaz je besplatan. D.K.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti