Ponuda Manchester City-a izazvala bum na bh. tržištu

06.11.2013. 15:04 / Izvor: eKapija.ba
Ponuda Manchester City-a izazvala bum na bh. tržištu

Nakon informacije da je Manchester City pismom autorizacije dao agencijama Via Media i LUNA TBWA iz Sarajeva pravo zastupanja ovog Fudbalskog kluba na teritoriji BiH, svima je postalo jasno da našu zemlju osim mundijalske, trese i tržišna groznica.

Nakon informacije da je Manchester City pismom autorizacije dao agencijama Via Media i LUNA TBWA iz Sarajeva pravo zastupanja ovog Fudbalskog kluba na teritoriji BiH, a u vezi sa pravima na korištenje lika Edina Džeke, svima je postalo jasno da našu zemlju osim mundijalske, trese i tržišna groznica.

Naime, nakon brojnih upita ko zapravo zastupa ovaj Fudbalski klub potražili smo objašnjenje kod pomenutih agencija. Zaključak je da je Manchester City dao period od mjesec dana, tačnije od 04. novembra do 04. decembra, u kojem će marketinške agencije  pokušati da ostvare početne kontakte sa zainteresovanim domaćim kompanijama i na taj način ih povežu sa jednim od trenutno najuspješnijih klubova svjetske fudbalske scene.

Dakle, na osnovu gore navedenog, sasvim je izvjesno da će ponuda Manchester City-a naići na veliki interes bh. kompanija, a ko će na kraju dobiti ekskluzivno pravo zastupanja ostaje nam da vidimo nakon 04. decembra, odnosno nakon prvih razgovora sa firmama i ostvarenih rezultata agencija.

Podsjetimo, domaćim kompanijama zainteresovanim za korištenje pravo lika Edina Džeke biće na raspolaganju mnoge opcije, a odnose se uglavnom na korištenje fotografija Edina Džeke, produkcije video i audio materijala, ekskluzivnog pojavljivanja na društevnim događajima itd.

Inače, stručnjaci kažu da upotreba poznatih sportista predstavlja moćno marketinško sredstvo i da su mnogi sportisti napravili velike efekte kroz promociju određenih proizvoda.

Uzevši u obzir uspjeh naše reprezentacije koja je ostvarila plasman na Svjetsko prvenstvo u Brazilu i činjenicu da se radi o najpopularnijem bosanskohercegovačkom fudbalskom reprezentativcu, ne sumnjamo da će mnoge bh. kompanije korištenjem lika popularnog sportiste za reklamiranje, pokušati da "transferišu" dio njegovog imidža na svoj određeni proizvod ili uslugu.

S.B.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti