Općina Bosanski Petrovac učestvuje u projektu organizacije Sumero

16.12.2013. 16:08 / Izvor: eKapija.ba
Općina Bosanski Petrovac učestvuje u projektu organizacije Sumero

U sklopu projekta, općina Bosanski Petrovac je obezbjedila tri stana u ulici Dževar, koja su u vlasništvu općine, na korištenje, a otvara se i mogućnost zapošljavanja asistenata na području općine Bosanski Petrovac

U kabinetu načelnika općine Bosanski Petrovac, Zlatka Hujića, održan je sastanak sa direktorom organizacije Sumero, Harisom Haverićem i Senadom Husetićem, direktorom Centra za socijalni rad. Razgovaralo se o budućim aktivnostima na programu „Život u lokalnoj zajednici“, koju provodi organizacija Sumero uz pomoć Centra za socijalni rad i podršku Općine Bosanski Petrovac.

U sklopu projekta, općina Bosanski Petrovac je obezbjedila tri stana u ulici Dževar, koja su u vlasništvu općine, na korištenje, a otvara se i mogućnost zapošljavanja asistenata na području općine Bosanski Petrovac koji bi bili angažovani za podršku osobama sa intelektualnim poteškoćama uz superviziju Centra za socijalni rad.

Savez organizacija za podršku osobama sa intelektualnim teškoćama FBiH, SUMERO, kao organizacija civilnog društva djeluje na socijalnom uključivanju  osoba sa intelektualnim teškoćama kroz razvoj mješovitog sistema usluga lociranih u lokalnoj zajednici. Cilj je da osobe sa intelektualnim teškoćama u Bosni i Hercegovini ostvare ljudska prava u skladu sa UN Konvencijom o pravima osoba sa invaliditetom.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti