Uskoro ratifikacija ugovora za vjetroelektrane Podveležje

06.02.2014. 15:44 / Izvor: SRNA
Uskoro ratifikacija ugovora za vjetroelektrane Podveležje

Komisija za spoljne poslove Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH predložila je ovom domu da saglasnost da na ratifikovanje ugovora o kreditu za projekat između njemačke banke KFV i BiH.

Komisija za spoljne poslove Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH predložila je ovom domu da saglasnost da na ratifikovanje ugovora o kreditu za projekat između njemačke banke KFV i BiH, vrijedan 65 miliona eura, za vjetroelektrane Podveležje.

Komisija je dala saglasnost i za ratifikovanje sporazuma o finansiranju između BiH i Fonda za međunarodni razvoj za projekat razvoja ruralnog poslovanja, te Ugovora o garanciji koji se odnosi na Ugovor o zajmu za Projekat centralnog grijanja Pala, između BiH i Evropske banke za obnovu i razvoj.

Komisija je primila k znanju Izvještaj o službenoj posjeti predsjedavajućeg Predstavničkog doma Denisa Bećirovića i njegovog zamjenika Milorada Živkovića Srbiji 7. novembra prošle godine, saopšteno je iz Parlamentarne skupštine BiH.

Na današnjoj sjednici Komisija je primila k znanju i informaciju o konstituisanju odbora u njemačkom Bundestagu, te informaciju o inauguralnoj sesiji Parlamentarne skupštine Procesa saradnje u jugoistočnoj Evropi, koja će biti održana od 9. do 11. maja.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti