Utvrđen prijedlog Zakona o multilateralnim kompenzacijama

13.02.2014. 16:31 / Izvor: eKapija.ba
Utvrđen prijedlog Zakona o multilateralnim kompenzacijama

Vlada RS utvrdila je Prijedlog zakona o jedinstvenom sistemu za multilateralne kompenzacije i cesije kojim se uređuje pravni okvir za sprovođenje multilateralne kompenzacije, cesije i prodaju potraživanja u RS.

Vlada Republike Srpske utvrdila je Prijedlog zakona o jedinstvenom sistemu za multilateralne kompenzacije i cesije kojim se uređuje pravni okvir za sprovođenje multilateralne kompenzacije, cesije i prodaju potraživanja u Republici Srpskoj, te stvaraju uslovi za poboljšanje likvidnosti njene privrede.
 
Poslovna zajednica dala je punu podršku ovom zakonu u javnoj raspravi, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose s javnošću.
 
Vlada je utvrdila i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o unutrašnjem dugu, zbog potrebe dovođenja u ravnopravan položaj svih lica koja su u toku ratnih sukoba bila neosnovano lišena slobode, bez vođenja krivičnih postupaka, što je utvrđeno u redovnoj građanskoj parnici. 
 
Zakonske izmjene neophodne su zbog novonastale prakse sudova iz Federacije BiH, radi očuvanja stabilnosti budžeta Republike Srpske.
 
Vlada je utvrdila i Nacrt zakona o fiskalnoj odgovornosti u Republici Srpskoj, kojim se, između ostalog, jača odgovornost za efikasno i efektivno korišćenje budžetskih sredstava, osniva Fiskalni savjet Republike Srpske i jača sistem kontrola i nadzora.
 
Cilj donošenja zakona je dodatno unapređenje fiskalne odgovornosti, transparentnosti i dugoročne fiskalne održivosti Republike Srpske. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti