QSS Enterprise Day okupio više od dvije stotine IT menadžera

27.03.2014. 10:58 / Izvor: eKapija.ba
QSS Enterprise Day okupio više od dvije stotine IT menadžera
OTVORI GALERIJU

Pod sloganom "Welcome to the Software Defined Future", danas je u kongresnom centru hotela Terme na Ilidži otvorena jedanaesta po redu QSS Enterprise Day 2014 konferencija.

Pod sloganom “Welcome to the Software Defined Future”, danas je u kongresnom centru hotela Terme na Ilidži održana jedanaesta po redu QSS Enterprise Day 2014 konferencija. U sklopu konferencije održano je 11 različitih prezentacija, ali i devet face to face sastanaka između kupaca i predstavnika QSS-a.

Konferenciju je otvorio Isan Selimović, direktor QSS-a koji je kazao da je ovo najbitniji promotivni događaj za QSS ističući da ovom temom QSS nastoji upoznati goste na koji način software potpomognut globalnim umrežavanjem radikalno mijenja tradicionalne biznise.

"Kada biramo temu za godišnji event najbitnije je da se prilagodi aktuelnim dešavanjima na tržištu i upravo zbog toga smo se odlučili da slogan ovogodišnjeg eventa bude Software Defined Future. Ove godine smo se odlučili da se pozabavimo jednim trendom koji nije tako vidljiv, o kojem se ne govori tako puno, ali utiče na sve druge IT trendove. Smatram da softver potpomognut globalnim umrežavanjem radikalno mijenja svijet", kazao je on, navodeći da bez softvera, sam hardver i infrastruktura ne znači ništa.

Selimović je također naveo primjere kompanija koje svoje poslovanje baziraju online i koje su najuspješnije u svom biznisu, kao što su Amazon, Google, Apple, Skype, Viber...

"Softver vodi glavnu riječ i dolazi nam upakovan u lijepo dizajniran, jednostavan i pristupačan hardver", ističe on.

Većinu QSS IT infrastrukturalnih softverskih servisa možete dobiti iz njihovog data centra.

"Nudimo cloud ponudu servisa bez početne investicije i uz minimalne mjesečne rate po principu pay as you grow. A uskoro će biti dostupna i nasa nova stranica www.qsscloud.ba“, navodi direktor QSS-a.

Nakon njega prisutnima se obratio Damir Buljubašić, direktor firme Oracle BH, platinum sponzora QSS Enterprise day.

Tema njegovog izlaganja je bila Modernizacijom za preživljavanje: “Ovo je nešto što Oracle danas propagira, ja nisam izmislio naslov prezentacije, ali duboko vjerujem u njega. Živimo i radimo na tržištu koje ima još puno toga da radi i da prijeđe značajan put do modernizacije u kojoj ostatak svijeta već uživa. Ovdje smo svi predstavnici nekog biznisa, a zajednička nam je jedna stvar da želimo rasti. Želimo uspjeh, profitabilnost, napredak“, kazao je Buljubašić.

On ističe da je Oracle jedno kompleksno tijelo, a ono što ih čini uspješnim je prilagođavanje uslovima tržišta i trendovima.

"Sva rješenja koja nudimo vama kao tržištu su rješenja koja mi koristimo, bilo da se radi o konfiguraciji, upravljanju ljudskim resursima ili o realanim rješenjima. To što koristimo svoja rješenja nam pomaže da odgovorimo trendovima današnjeg tržišta. Oraclova mantra odnosno ključna riječ koju koristi je transformacija. Odnosno transformacija biznisa iz tradicionalnog u modernog", navodi direktor Oracla BH.

On kaže da je šest glavnih trendova u IT industriji danas globalizacija, rast podataka, rast mobilnosti, interakcija između kupca i potrošača, sofisticiranost kupaca i modernizacija. Dok je strategija Oracla da učini ovu industriju jednostavnijom.

Nakon izlaganja predstavnika firmi Oracle BH i QSS, organizovane su paralelne prezentacija firmi Asbis Sarajevo, koja je ovlašteni distributer IBM softvera, te kompanije VMware čija je tema bila Upravljanje i automatizacija SDDC-a.

Nakon toga Dejan Rogan iz firme HSM informatika uputio je prisutne na prednosti interaktivne edukacije i poslovanja, a uporedo je održana prezentacija firme Symantec.

Svoje izlaganje o realnim primjenama SDN tehnologije imala je kompanija CISCO, a Weeam, je predstavio pregled rješenja backup-a.

Na kraju Mario Glavač iz Oracla je održao predavanje o izazovima modernog poslovanja i strategiji uspjeha, a uporedo je održana i prezentacija kompanije Checkpoint.

Kao i svake godine, konferencija je okupila više od dvije stotine IT menadžera iz vodećih kompanija u našoj zemlji, budući da se smatra jednim od najznačajnijih IT događaja u BiH na kojem vodeće svjetske IT kompanije predstavljaju aktuelna rješenja prilagođena našem tržištu.

A.Š.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti